Εντός του επόμενου έτους θα ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές δοκιμές για το νέας γενιάς σύστημα αεράμυνας S-500, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξέι Κριβορούτσκο

Εντός του 2020 θα ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές δοκιμές για το νέας γενιάς σύστημα αεράμυνας S-500, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξέι Κριβορούτσκο.

Οι παραδόσεις του νέου πυραυλικού συστήματος προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε τα εξής: «Το επόμενο έτος προβλέπεται η έναρξη των προκαταρκτικών δοκιμών του συστήματος S-500, του οποίου το πρώτο μοντέλο παραγωγής προβλέπεται να παραδοθεί το 2025».

Ποιες δυνατότητες θα έχει το νέο σύστημα αεράμυνας

Μολονότι οι τεχνικές προδιαγραφές των S-500 δεν έχουν αποκαλυφθεί, το νέο ρωσικό σύστημα αεράμυνας, εξ όσων έχουν διαρρεύσει, θα είναι σε θέση να καταστρέφει στόχους σε απόσταση έως και 600 χιλιομέτρων, αλλά και να εντοπίζει και να χτυπά μέχρι 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται σε υπερηχητικές ταχύτητες έως 7 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο (περίπου 20 Mach).

Στους εν λόγω στόχους περιλαμβάνονται αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι τύπου cruise, πολυηχητικά βλήματα, δορυφόροι χαμηλής τροχιάς, διαστημικοί σταθμοί, βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι στο διάστημα και τακτικοί πύραυλοι.

Η παραγωγή του ρωσικού συστήματος αεράμυνας ξεκίνησε εντός του 2019.

Το σύστημα υποβάλλεται σε δοκιμές από το στρατό, η δε μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, όπως έχει ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Rostec, Σεργκέι Τσέμεζοφ.

Ύψιστη προτεραιότητα αμέσως μόλις αρχίσει η παραγωγή του συστήματος αεράμυνας S-500 θα είναι ο εφοδιασμός του Ρωσικού Στρατού, σύμφωνα με τον Τσέμεζοφ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr