
Κοινές ναυτικές ασκήσεις Κίνας – Ρωσίας – Ιράν στον κόλπο του Ομάν
Δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν θα ξεκινήσουν αύριο, Παρασκευή, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στον κόλπο του Ομάν, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο
Δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν θα ξεκινήσουν αύριο, Παρασκευή, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στον κόλπο του Ομάν, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Οι ασκήσεις αυτές, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, έχουν ως στόχο «να εμβαθύνουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κίνας, ο Βου Τσιαν.
Ο Βου δε διευκρίνισε πόσοι άνδρες και πόσα πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν σε αυτές τις ασκήσεις.
Είπε όμως ότι το κινεζικό πολεμικό ναυτικό θα αναπτύξει το αντιπυραυλικό σκάφος που διαθέτει, το Xining.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σημείωσε από την πλευρά του ότι οι ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των τριών χωρών.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- «Εξόφθαλμη επιχείρηση χειραγώγησης», βλέπει το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις
- Νοσηλευτές: Δραματική υποστελέχωση στην Ελλάδα – «Είναι λίγοι στη βάρδια και εξουθενώνονται»
- Στινγκ: Η Θάτσερ, η τοξική αρρενωπότητα και η κόντρα με τους Police – «Οι άνδρες σήμερα δεν εκτονώνουν τη δύναμη τους»
- Τι είχες «Νέι», τι είχα πάντα: Νέες ενοχλήσεις ο Νεϊμάρ, έντονη ανησυχία στην Εθνική Βραζιλίας ενόψει Μουντιάλ
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 16 μαθήτριες κάηκαν ζωντανές από φωτιά που ξέσπασε σε κοιτώνα σχολείου θηλέων
- «Κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες – Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της», λέει ο Καρπουχτσής της ΕΛΑΣ











