Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Brexit : Με μια «ερωτική επιστολή» αποχαιρετά τη Βρετανία ο Φρανς Τίμερμανς

Brexit : Με μια «ερωτική επιστολή» αποχαιρετά τη Βρετανία ο Φρανς Τίμερμανς

Η Βρετανία «θα είναι πάντα καλοδεχούμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, σε μια ανοιχτή «ερωτική επιστολή» προς το Λονδίνο, ένα μήνα και κάτι πριν από το οριστικό «διαζύγιο» των δύο πλευρών, στις 31 Ιανουαρίου

Η Βρετανία «θα είναι πάντα καλοδεχούμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, σε μια ανοιχτή «ερωτική επιστολή» προς το Λονδίνο, ένα μήνα και κάτι πριν από το οριστικό «διαζύγιο» των δύο πλευρών, στις 31 Ιανουαρίου.

«Για να πω την αλήθεια, πληγώθηκα βαθύτατα όταν αποφάσισες να φύγεις» αναφέρει ο Τίμερμανς σε αυτήν την επιστολή, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Guardian.

Τρία και πλέον χρόνια μετά το δημοψήφισμα, στο οποίο το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει ότι «θλίβεται ακόμη που ένα μέλος της οικογένειάς μας θέλησε να διακόψει τους δεσμούς», ύστερα από 47 χρόνια κοινής –και ταραχώδους– συμβίωσης.

«Όμως, ταυτόχρονα με παρηγορεί η σκέψη ότι οι οικογενειακοί δεσμοί δεν μπορούν ποτέ να κοπούν πραγματικά. Δε χωρίζουμε και θα είσαι πάντα και πάλι καλοδεχούμενη» προσθέτει.

Ο Τίμερμανς αναπολεί πώς γεννήθηκαν τα πρώτα συναισθήματά του για τη Βρετανία, όχι στο βρετανικό έδαφος, αλλά στη Ρώμη, όπου έμαθε την αγγλική γλώσσα στο διεθνές σχολείο Σεντ Τζορτζ.

Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια. «Τώρα σε γνωρίζω. Και σ’ αγαπώ. Γι’ αυτό που είσαι και για όσα μου έδωσες. Είμαι σαν παλιός εραστής. Ξέρω τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου. Ξέρω ότι μπορείς να είσαι γενναιόδωρη και φιλάργυρη ταυτόχρονα. Ξέρω ότι πιστεύεις πως είσαι μοναδική και διαφορετική. Ασφαλώς και είσαι από πολλές απόψεις, όμως ίσως λιγότερο απ’ όσο νομίζεις» συνεχίζει.

«Δε θα πάψεις ποτέ να μας προσδιορίζεις ως την ήπειρο. Αυτό σε βοηθά να δημιουργήσεις την απόσταση που νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Αλλά σε εμποδίζει επίσης να δεις ότι όλοι μας χρειαζόμαστε λίγη απόσταση μεταξύ μας. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι μοναδικές. Οι διαφορές μας είναι πηγή θαυμασμού, έκπληξης, στενοχώριας, έλλειψης κατανόησης, διακωμώδησης και, ναι, αγάπης» καταλήγει ο Τίμερμανς.

Μετά το Brexit θα ξεκινήσει η «μεταβατική περίοδος», κατά τη διάρκεια της οποίας προβλέπεται ότι θα καθοριστεί η μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024