Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καμπανάκι» Καλλιάνου για προβλήματα από τις χιονοπτώσεις - Τι θα γίνει στην Αττική

«Καμπανάκι» Καλλιάνου για προβλήματα από τις χιονοπτώσεις – Τι θα γίνει στην Αττική

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τα προβλήματα που θα φέρει η επέλαση της «Ζηνοβίας»

Χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας θα φέρει μαζί της η «Ζηνοβία» και οι ειδικοί κρουούν τον κώδωνα του κινδύνου.

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από το βράδυ της Παρασκευής και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με νέα του ανάρτηση προειδοποιεί για προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες τόσο στην Βόρεια Ελλάδα όσο και στην Αττική.

«Στην Αττική θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Βοιωτία. Μόνο εκεί όμως θα χιονίσει χαμηλά. Στα υπόλοιπα τμήματα ισχύει ότι έχω πει, ότι δηλαδή τα χιόνια θα απασχολήσουν περιοχές άνω των 350-400 μέτρων κατά μέσο όρο.»

Αναλυτική η ανάρτηση

Θα δημιουργηθούν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας

Πάντως, όποιος θέλει πραγματικά να χαρεί το χιόνι ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, μπορεί την Κυριακή 29/12 και τη Δευτέρα 30/12 να επισκεφτεί τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, το Πήλιο η και περιοχές της κεντροανατολικής Πελοποννήσου.

Στην Αττική θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Βοιωτία. Μόνο εκεί όμως θα χιονίσει χαμηλά. Στα υπόλοιπα τμήματα ισχύει ότι έχω πει, ότι δηλαδή τα χιόνια θα απασχολήσουν περιοχές άνω των 350-400 μέτρων κατά μέσο όρο.

Επαναλαμβάνω ότι θα το θεωρήσω τεράστια έκπληξη να χιονίσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Πάντως, όπως και να έχει, πιθανότατα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου και βορειότερα κατά διαστήματα.

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας θα φέρει η «Ζηνοβία»

Το σκηνικού του καιρού θα αλλάξει από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα. Δεν αποκλείεται εξάλλου να δουν… άσπρη μέρα και οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Η κακοκαιρία, που ονομάστηκε Ζηνοβία από το meteo του Αστεροσκοπείου, θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/12 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 30/12.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024