
Χανιά : Η αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη
Με θρησκευτική λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε και φέτος στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, στη Μαραθοκεφάλα Κολυμβαρίου, η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων
Με θρησκευτική λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε και φέτος στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, στη Μαραθοκεφάλα Κολυμβαρίου, η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.
Πιστοί από κάθε γωνιά της Κρήτης συνέρρευσαν στο σπήλαιο, για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της γέννησης του Θεανθρώπου, με το αστέρι της Βηθλεέμ να λάμπει στην είσοδο του σπηλαίου και μέσα σε αυτό η φάτνη του Ιησού, ζώα, αναμμένα κεριά, φωτιές και σήμαντρα να ηχούν.
Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr
Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κισάμου – Σελίνου Αμφιλόχιος, ο οποίος στο μήνυμά του προέτρεψε τους πιστούς «να βιώσουν και να γιορτάσουν τη γέννηση της ελπίδας, της χαράς, της ζωής, το μεγάλο μυστήριο της αγάπης του Θεού, ως ένα προσωπικό γεγονός», υπενθυμίζοντας πως ο Χριστός έρχεται σε κάθε στιγμή της ζωής μας, στα αδιέξοδα και τις δυσκολίες.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- «Δεν μου έχουν ξαναφερθεί έτσι – πρόκειται για απαρτχάιντ!» – Τι αναφέρει ο Ρο Κάνα που εγκλωβίστηκε από ισραηλινούς εποίκους
- Θέλει να γνωρίσει τον κόσμο: Η Αντζελίνα Τζολί είναι έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της
- Μάτι: Στάσεις λεωφορείων στον ήλιο, στη βροχή, στη λήθη
- Gen Z εναντίον AI: Γιατί οι νέοι δεν πείθονται από την «επανάσταση» της τεχνητής νοημοσύνης
- Ιωάννης Γρυπάρης: Οι φωτεινοί σταθμοί στη ζωή του
- Πολωνία: Ο πρόεδρος άσκησε βέτο σε νομοσχέδια που θα βελτίωναν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών



