Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινωνικό μέρισμα : Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε ενστάσεις

Κοινωνικό μέρισμα : Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε ενστάσεις

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους που είδαν τις αιτήσεις τους να εγκρίνονται.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το κοινωνικό μέρισμα θα διαμοιραστεί σε επιπλέον 50.000 οικογένειες.Το «έξτρα» κοινωνικό μέρισμα στα εν λόγω νοικοκυριά θα χορηγηθεί καθώς εγκρίθηκε η αύξηση στο σχετικό κονδύλι κατά 40 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι των 700 ευρώ είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό – ηλικιακό κριτήριο.

Οι ενστάσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Μετά την επανεξέταση των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα που απορρίφθηκαν αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος στο οποίο περιλαμβάνονται:

• Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.

• Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

Οι ως άνω πιθανοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα θα δέχεται ενστάσεις έως τις 15 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (π.χ. ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κ.λπ.), ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή για να δέχεται ενστάσεις έως και τις 15 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά η υποβολή των αιτήσεων σταματάει στις 25 Δεκεμβρίου, ώστε να μπορούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως 31 Δεκεμβρίου.

Τα κριτήρια

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαιούχοι των 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό – ηλικιακό κριτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι, σημαντικό είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος κατά τη συμπλήρωση της αίτησης να δηλώσουν ένα ενεργό και έγκυρο IBAN στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Αυτό συνιστά «παγίδα» καθώς αν δεν δηλωθεί το IBAN, δεν θα είναι εφικτή η πληρωμή ακόμα και αν κάποιος πληροί τα κριτήρια.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024