Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία : Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούν από τον πρωθυπουργό Μόρισον να παραιτηθεί

Αυστραλία : Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούν από τον πρωθυπουργό Μόρισον να παραιτηθεί

Αυξάνονται οι εκκλήσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προς τον αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, να παραιτηθεί, αφού αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν διακοπές στη Χαβάη την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγων των εκτεταμένων πυρκαγιών

Αυξάνονται οι εκκλήσεις μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προς τον αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, να παραιτηθεί, αφού αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν διακοπές στη Χαβάη την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγων των εκτεταμένων πυρκαγιών.

Οι αυστραλοί ψηφοφόροι στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας του να επιδείξει ηγετικές ικανότητες σε μια περίοδο κρίσης, και μαζί με αρκετούς πολιτικούς συντάκτες επικρίνουν την άρνηση του Μόρισον να λάβει πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που οι κωμικοί στις ΗΠΑ ασκούν κριτική στον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μόρισον δέχτηκε καυστική κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρουσιάζεται σαν ένα παραμορφωμένο ον που κάθεται σε ένα καμένο δάσος την ημέρα των Χριστουγέννων χαϊδεύοντας ένα κομμάτι κάρβουνο, το οποίο αποκαλεί «το πολύτιμό μου», ή σαν ένας ιπτάμενος υπερήρωας: ο «Μπαρουφολόγος».

Σήμερα στο Twitter τα hashtag που ήταν πιο δημοφιλή ήταν τα: «NotMyPrimeMinister (δεν είναι πρωθυπουργός μου) και #ScoMoResign (Σκοτ Μόρισον παραιτήσου), μετά την ανάρτηση ενός βίντεο που δείχνει μια εθελόντρια πυροσβέστρια, την Τζάκι, να ανταλλάσσει χειραψία με τον Μόρισον και να του λέει «Δεν είστε πρωθυπουργός μου».

«Η Τζάκι είναι όλοι μας» έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Απλώς λέει αυτό που σκέφτονται 12 εκατομμύρια».

Ο ίδιος ο Μόρισον αναγκάστηκε να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση σήμερα στην οποία αναφέρει: «Όντως η Τζάκι μού έκανε πλάκα χθες, δεν είμαι πρωθυπουργός της, διότι είναι Βρετανίδα. Ο Μπόρις Τζόνσον είναι πρωθυπουργός της».

Καταστροφικές πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 40 εκατομμύρια στρέμματα σε πέντε πολιτείες της Αυστραλίας από το Σεπτέμβριο, ενώ ανεξέλεγκτες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη Νότια Αυστραλία.

Τοξικό νέφος κάλυπτε επί ημέρες το Σίδνεϊ ενισχύοντας την οργή της κοινής γνώμης και αυξάνοντας την πολιτική πίεση στην κυβέρνηση να αναλάβει περισσότερη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όταν έγινε γνωστό ότι ο αυστραλός πρωθυπουργός μαζί με την οικογένειά του έκανε διακοπές στη Χαβάη, οι ψηφοφόροι εξοργίστηκαν.

Ωστόσο, η επιστροφή του Μόρισον στην Αυστραλία δεν ηρέμησε τα πνεύματα, καθώς επέμεινε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει την πολιτική της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και διέψευσε ότι υπάρχει ενδοκυβερνητικό ρήγμα, αφού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Εξάλλου, ο Μόρισον έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πυροσβεστικής των πολιτειών της Αυστραλίας, αλλά και να δώσει αποζημίωση στις χιλιάδες εθελοντές πυροσβέστες που μάχονται κατά των πυρκαγιών εδώ και μήνες.

Ωστόσο, πολλοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ νωρίς για να γραφτεί ο πολιτικός επιτάφιος του Μόρισον, σημειώνοντας ότι οι πυρκαγιές αυτές ενδέχεται να ωθήσουν τη χώρα να αλλάξει πολιτική στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Μόρισον δεν αρνείται την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής, όμως πάντα αμφισβητούσε ότι για την αντιμετώπισή της απαιτείται η Αυστραλία να κάνει οικονομική στροφή.

Το ένα τρίτο των παγκόσμιων εξαγωγών άνθρακα –μια από τις πηγές ενέργειας που εκλύει το μεγαλύτερο ποσοστό αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου— προέρχεται από την Αυστραλία, με τον κλάδο να προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στους Αυστραλούς.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα μειώσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 26% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005 ως το 2030, κάτι που όμως δεν θεωρείται αρκετό.

«Αυτές οι πυρκαγιές ενδέχεται τελικά να οδηγήσουν σε αλλαγή στην κοινή γνώμη και την ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γνωρίσει η Αυστραλία» επισήμανε ο Χέιντον Μάνινγκ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Φλίντερς.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024