Ο διασυρμός από τον Αστέρα Τρίπολης με 5-0 ήταν το αποκορύφωμα για την κάκιστη πορεία της Ξάνθης το τελευταίο διάστημα, όπου σε τέσσερα ματς μετράει μόλις ένα βαθμό.
Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι η κάκιστη εικόνα της ομάδας, που δε θυμίζει σε τίποτα αυτήν του εντυπωσιακού ξεκινήματος.
Γι’ αυτόν το λόγο οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης με ανακοίνωσή τους απολογήθηκαν στον κόσμο της ομάδας, τονίζοντας πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση.
Η ανακοίνωση:
«Εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Ξάνθης ντρεπόμαστε για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας μας με αποκορύφωμα την τελευταία. Ζητάμε συγγνώμη από τους φιλάθλους της πόλης μας που είναι κοντά μας. Θα κάνουμε ό,τι δυνατόν να αλλάξουμε αυτή την εικόνα και να τους κάνουμε πάλι περήφανους για την ομάδα μας.
Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ».
Στην κακή άμυνα που έπαιξε η Εθνική μας απέναντι στην Ουγγαρία στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό κι έδωσε «σύνθημα» ανασύνταξης ενόψει μικρού τελικού.
Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμως έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Η μέρα και η ώρα του αγώνα.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική απέναντι στην Ουγγαρία (σκορ 8-8), ωστόσο στο δεύτερο έχασε την επαφή της με τα δίχτυα, ηττήθηκε με 12-15 και αποκλείστηκε από τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βελιγραδίου.