Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο αποκαλύψεις Τσίπρα για το όραμά του για το «νέο ΣΥΡΙΖΑ»

Οι δύο αποκαλύψεις Τσίπρα για το όραμά του για το «νέο ΣΥΡΙΖΑ»

Σε αυτή τη δεξαμενή τους θέλει όλους ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμα και αν προέρχονται από το “τοξικό” ή μη “τοξικό” ΠΑΣΟΚ, ή από ένα ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσε όταν η Ελλάδα υπέγραψε Μνημόνιο με το ΔΝΤ και την ΕΕ

Οι παθογένειες του ΠΑΣΟΚ περνάνε στο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μένει θεατής μέχρι να πετύχει το κύριο του σκοπό: Να καταπιεί οτιδήποτε υπάρχει στο κέντρο και αριστερότερα του. Ακόμα και αν βλέπει το τοξικό σύννεφο εσωστρέφειας να καταπίνει την Κουμουνδούρου ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προετοιμασμένος να το κάνει γαργάρα, μέχρι να ικανοποιήσει το όραμα του και να γίνει ο ηγέτης του εν λόγου χώρου.

Μιλώντας, χθες το πρωί, στην «αντιεξουσιαστική» εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπως τη χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, προέβη σε δύο αποκαλύψεις, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς που το πάει γενικότερα φτιάχνοντας το “νέο ΣΥΡΙΖΑ” και ποιο το νέο αφήγημα ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ως μαέστρος της εργαλειοποίησης κοινωνικών διλημμάτων ο Αλέξης Τσίπρας έχει βρει εδώ και καιρό την “τρύπα” που πρέπει να χωρέσει ως κομματική οντότητα, στο πολιτικό σκηνικό, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, καθότι ο παλιός, του 2012 δεν “μένει” πια εδώ.

Ο ίδιος, ανέφερε στην εκπομπή, πως η διαχωριστική γραμμή δεν είναι πλέον το μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Δηλαδή, το παλαιότερο «σουξέ» του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για να γίνει πρωθυπουργός. Το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι τα τεθούν τα διλήμματα για να γίνει εμφανής «η διαχωριστική γραμμή πρόοδος – συντήρηση».

Στο ζήτημα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας έχει βρει πρόσφορο έδαφος, μετά και τις εικόνες από τις επιχειρήσεις τις αστυνομίας που γίνονται με τις ευχές τη ηγεσίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, δε χάνει ευκαιρία να βάζει πρόσημο σε κάθε οικονομική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, ακόμα και σε επιδόματα ή φοροελάφρυνσης.  Δηλαδή, «συντηρητικό» το κοινωνικό μέρισμα της ΝΔ, προοδευτικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοι οι… καλοί χωράνε

Σε αυτό το κάλεσμα χωρούν όλοι. Και σε αυτή τη δεξαμενή τους θέλει όλους ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμα και αν προέρχονται από το “τοξικό” ή μη “τοξικό” ΠΑΣΟΚ, ή από ένα ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσε όταν η Ελλάδα υπέγραψε Μνημόνιο με το ΔΝΤ και την ΕΕ.  Το απέδειξε «υιοθετώντας» στελέχη προερχόμενα από την καραμανλική ΝΔ και από τους ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ, διάλεξαν το δύσκολο δρόμο και επανέλαβε ότι βρίσκονται σε διαδικασία ανοίγματος.  Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός «σε κόσμο απ’ όπου και αν προέρχεται αρκεί να συμφωνεί με τις προγραμματικές μας θέσεις». Έστειλε εκ νέου την πρόσκληση λέγοντας πως «δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο στο προοδευτικό χώρο, διεκδικούμε όμως να είμαστε η σύγχρονη Αριστερά η οποία θα δίνει απαντήσεις και λύσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας»

Φυσικά, αποκάλυψε και το όραμά του για τον ίδιον, όπου θέλει έναν ΣΥΡΙΖΑ κεφαλή του χώρου, με αυτόν ηγέτη. «Εμείς οικοδομούμε τη ραχοκοκαλιά, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης», είπε, ο κ. Τσίπρας και μπορεί να  θεωρηθεί ως ένα άνοιγμα προς τα κόμματα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν αυτός ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι με τον ίδιο ως πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι όσο τα μέλη του κόμματος το επιλέγουν αυτό, ναι. Κάποια στιγμή και άλλος πρόεδρος. Εμένα το όραμά μου είναι αυτό το κόμμα να γίνει ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024