Τουρκικό θράσος παραμονές Χριστουγέννων με επτά υπερπτήσεις
Το θράσος των Τούρκων και οι παραβατικές τους ενέργειες, παραμονές Χριστουγέννων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ στις 18.06 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά σε ύψος 31.000 πόδια.
Το θράσος των Τούρκων και οι παραβατικές τους ενέργειες, παραμονές Χριστουγέννων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ στις 18.06 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά σε ύψος 31.000 πόδια.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15.34 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στη νήσο Ρω στα 30.000 πόδια, ακολούθησε μια υπερπτήση στη Ρω – στις 16.16 – από ζεύγος τουρκικών F-16 στα 15.000 πόδια, και εν συνεχεία τρεις υπερπτήσεις σε Ρω, Μέγιστη, Στρογγύλη στις 16.23, 16.23 και 16. 25 στα 14.500 πόδια.
Ήταν η 7η υπέρπτηση μέσα στην ημέρα, ενώ συνολικά ο αριθμός των προκλητικών υπερπτήσεων – που αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας – έφτασε τις 101.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα η Άγκυρα είχε «σημαδέψει» και πάλι τις Οινούσσες και την Παναγιά, αλλά και το Καστελλόριζο όταν τουρκικά F-16 είχαν πετάξει πάνω από τα παραπάνω νησιά 12 φορές μέσα σε 24 λεπτά.
Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι είχαν προχωρήσει σε ανάλογες προκλήσεις και πέρυσι, την περίοδο των εορτών με δύο υπερπτήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων και 10 στις 20 Δεκεμβρίου του 2018. Φέτος όμως ήταν πρόδηλο ότι ήθελαν να ξεπεράσουν κάθε όριο, παίζοντας με τη «φωτιά» στο Αιγαίο. Σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια έπαιρναν δυναμικές απαντήσεις από τα μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που αναχαίτιζαν τα τουρκικά.
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ

