Καθώς το μουσείο Geffrye του Λονδίνου ανοίγει ως Museum of the Home το καλοκαίρι του 2020, η Sonia Solicari μίλησε για την πίστη της στο ότι η ιστορία των εσωτερικών χώρων είναι «απολύτως συναφής» με τη σύγχρονη κοινωνία.

Το μουσείο Geffrye στη γειτονιά Hoxton του ανατολικού Λονδίνου ανακαινίζεται με μια επιχορήγηση 18,1 εκατομμυρίων λιρών και θα παρουσιάσει αντικείμενα σπιτιού που χρονολογούνται από το 1600 μέχρι σήμερα συμπληρώνοντας το μουσειακό παλίμψηστο του Λονδίνου με ένα μουσείο πρωτότυπο και οικείο.

View this post on Instagram

Great news to start the week! 🎉🥳 We’re absolutely delighted to share that we’ve been awarded £147,050 by @aceagrams to expand The Geffrye Museum of the Home’s public programming and engagement through the creation of a new Studio space, which will be key in the delivery of our new contemporary arts programme. This forms part of the Museum’s major capital works project, which will open up unseen areas of their 300-year-old almshouse buildings and incorporate sustainable elements, such as a green roof.🎨🎥📲✏️🌿🌱🌞🎉 🎉 Sonia Solicari, the Museum’s Director says: “This generous grant from the Arts Council will allow us to develop the historic site to host more cross-arts programming and engage new and wider audiences in the Geffrye Museum of the Home. It will also help us to be more economically sustainable – using new spaces to generate income and reinvest in our growing offer.” 🎉🥳🎉 📸 Wright & Wright Architects Ltd #ACEsupported #CreativityMatters #GeffryeMuseum

A post shared by Museum of the Home (@museumofthehome) on

Μπορεί σήμερα να συζητάμε για βιώσιμες και οικολογικές λύσεις για την καθημερινότητά μας, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανατρέχουν στο παρελθόν για να προσφύγουν σε οικολογικές λύσεις που αφορούν ακόμα και την καθαριότητα ή τον καθαρισμό σε οικιακό επίπεδο που παλιότερα γινόταν αποκλειστικά με οικολογικά υλικά.

Οπότε οι συλλογές του μουσείου παρέχουν στο κοινό και αυτή την τεχνογνωσία που σήμερα προσθέτει πλούτο στις σύγχρονες συζητήσεις.

Ο επανασχεδιασμός του μουσείου που παλιότερα ήταν μια σειρά κατοικιών 300 ετών που χτίστηκαν αρχικά για να φιλοξενήσουν φτωχά ή ευάλωτα μέλη της κοινότητας, θα το φέρει πιο κοντά στο κοινό, με τις συλλογές του να εμφανίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν ολόκληρο τον χώρο, καθώς δεν πρόκειται για ένα «λευκό κύβο» που συναντάμε σε σύγχρονα μουσεία, αλλά για ένα ολόκληρο σπίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας