Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο έλεος της κακοκαιρίας Ήπειρος, Κρήτη και Αττική

Στο έλεος της κακοκαιρίας Ήπειρος, Κρήτη και Αττική

Τεράστια προβλήματα σε Άρτα και Κρήτη δημιούργησε στο πέρασμά της το καθ'όλη τη διάρκεια της Κυριακής η κακοκαιρία, η οποία σάρωσε τη χώρα μας και ειδικά την Αιτωλοακαρνανία, όπου με την υπερχείλιση των ρεμάτων, πλημμύρισαν σπίτι και επιχειρήσεις

Τεράστια προβλήματα σε Άρτα και Κρήτη δημιούργησε στο πέρασμά της το καθ’όλη τη διάρκεια της Κυριακής η κακοκαιρία, η οποία σάρωσε τη χώρα μας και ειδικά την Αιτωλοακαρνανία, όπου με την υπερχείλιση των ρεμάτων, πλημμύρισαν σπίτι και επιχειρήσεις.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε χθες το βράδυ και στην Αττική.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αρταίων και στην είσοδο της πόλης, από την παλιά εθνική οδό προς Αγρίνιο, υπερχείλισαν δύο ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν τα συνεργεία του δήμου και η Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακόψουν τα ορμητικά νερά αλλά και να καθαρίσουν τα φερτά υλικά και ξύλα από τα γεφύρια.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως σε πολλά σημεία γίνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η υπερχείλιση μικρών ρεμάτων της περιοχής έχει καταστρέψει καλλιέργειες, χωράφια ακόμη και γεφύρια.

Τα μηχανήματα του δήμου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εργάζεται  προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ σημειώνει ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρχει εικόνα για την έκταση των ζημιών.

Οι άνεμοι ταρακούνησαν και την Κρήτη

Την εμφάνισή τους και στην Κρήτη έκαναν από νωρίς το απόγευμα έκαναν οι άνεμοι και στην Κρήτη, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στο νησί.

Τα κυριότερα αφορούν τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς από το μεσημέρι τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου.

https://www.facebook.com/theocharis.pelekidis/videos/10157880155694764/

Στο λιμάνι του Ηρακλείου προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Φαιστός Παλάς» κατά τη διάρκεια πρόσδεσής του.

Στο πλοίο επιβαίνουν 270 επιβάτες και δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Τελικά το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια χάρη στη συνδρομή τριών ρυμουλκών, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Στο μεταξύ το πλοίο «Πρέβελη» εξαιτίας του ότι… φράκαρε το «Φαιστός Παλάς» αδυνατούσε να μπει στο λιμάνι και έκανε κύκλους απ’ έξω μέχρι να μεταφερθεί και να δέσει το πλοίο των Μινωικών.

Την ίδια στιγμή, έντονα προβλήματα εντοπίστηκαν και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς η απογευματινή πτήση από Αθήνα δεν προσγειώθηκε στο «Νίκος Καζαντζάκης» εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων με το αεροπλάνο να αναγκάζεται να επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων

Παράλληλα, μικροπροβλήματα προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο της Κρήτης εξαιτίας πτώσεις δέντρων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια του απογεύματος καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων στον ΒΟΑΚ (στο ύψος του Κοκκίνη Χάνι), στην περιοχή του Άη Γιάννη Κνωσού (έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα).

Προβλήματα στην Πάτρα, κλειστή η Γέφυρα του Ρίου

Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε και η Πελοπόννησος, με την Πάτρα να δέχεται ισχυρή βροχόπτωση από το απόγευμα. Στην παλιά Εθνική οδό, στο ύψος των Καμινίων, σημειώθηκε κατολίσθηση, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων σε δύο υπόγεια σπίτια στην Οβρυά και στο Κουκούλι, καθώς και για κοπή δέντρου που ήταν έτοιμο να πέσει στην οδό Καρόλου.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπήρξαν στην περιοχή Δεμένικα, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους, έμεινε κλειστό το πορθμείο του Ρίου – Αντίρριου.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου

Την ίδια στιγμή, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες και Κύθηρα από τον Πειραιά, ενώ για τα  νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιούνται μόνο τα συμβατικά δρομολόγια.

Απαγορευτικό είναι σε ισχύ και στην γραμμή Καβάλα – Πρίνου. Δεν εκτελείται ούτε το δρομολόγιο, Ρίο – Αντίρριο. Απαγορευτικό και στο δρομολόγιο Πάτρα – Κεφαλλονιά και Κυλλήνη – Κεφαλλονιά.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Συνεχίζεται και τη Δευτέρα η κακοκαιρία με περισσότερα φαινόμενα στην ανατολική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τις πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο Ιόνιο και πιθανώς και στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Αναλυτικότερα η ΕΜΥ προβλέπει :

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα νότια μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 και πιθανώς τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα νότια πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024