Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν έχεις όρεξη για συνεύρεση

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν έχεις όρεξη για συνεύρεση

Η συνεύρεση με έναν άνθρωπο είναι μία διαδικασία που δείχνει και την ψυχική μας υγεία. Σε τι στάδιο δηλαδή βρίσκεται αυτή

Ωραίο το σεξ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε συνέχεια. Υπάρχουν περιπτώσεις που βλέπεις ότι δεν έχεις καθόλου όρεξη για σεξ. Ενώ έχεις υποψήφιο εραστή, σχέση, εσένα εξακολουθεί να μη σου βγαίνει.

Ψυχολογία

Είναι ίσως ο πιο σημαντικός και συνηθισμένος λόγος για τον οποίον δεν έχεις όρεξη να κάνεις έρωτα. Αν έχεις περάσει αυτό το διάστημα έντονο άγχος. Αν το στρες είναι αυτό που σε κρατάει πίσω από το να νιώσεις όμορφα ίσως αυτό να είναι ένας λόγος.

Όταν εσωτερικεύουμε το άγχος, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκφραστεί ποικιλοτρόπως με σωματικά συμπτώματα. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την πιθανότητα να βιώνετε κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι πολύ συχνός παράγοντας που επηρεάζει τη libido και την ερωτική διάθεση.

Ορμόνες

Να κάνεις μία ενδοκρινολογική εξέταση. Μπορεί οι ορμόνες σου να είναι τόσο διαταραγμένες που να μην καταλαβαίνεις πώς ακριβώς μπορεί να σε έχουν επηρεάσει. Οι ορμόνες συνδέονται και με την ερωτική διάθεση έτσι κι αλλιώς. Για αυτό σε μεγαλύτερες ηλικίες – όπως στην εμμηνόπαυση- η ερωτική επιθυμία είναι μειωμένη.

Απόφαση

Μπορεί να μην είναι ψυχολογικοί ή παθολογικοί παράγοντες. Μπορεί πολύ απλά να μην έχετε όρεξη για σεξ. Αυτό, γιατί μπορεί να βρίσκεστε σε ένα σημείο της ζωής σας που για εσάς το περιστασιακό σεξ δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Ότι δε σας προσφέρει δηλαδή κάτι το ιδιαίτερο.

Στην περίπτωση που είστε σε σχέση έχει άλλες επιπτώσεις φυσικά η έλλειψη σεξ. Επηρεάζει αρνητικά κατά βάση το ζευγάρι, εκτός αν υπάρχει αλληλοκατανόηση. Πάντως μπορεί να έχετε αποφασίσει και οι ίδιες ότι το σεξ κάποιες φορές είναι βαρετό γιατί απλά το θεωρείτε έτσι.

Δε χρειάζεται να ακολουθεί καμία γυναίκα ή άντρας τη νόρμα ότι «το σεξ είναι τα πάντα». Σίγουρα όποιος έχει τα «πάντα» δε χρειάζεται την ερωτική πράξη για να νιώσει καλύτερα. Όταν κάποιος θεωρεί το σεξ το πιο σημαντικό πράγμα, τότε αυτό δείχνει ότι έχει σοβαρή έλλειψη σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής του.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024