Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το γραφείο Τύπου διευκρίνισε πως η μεταμεσονύκτια λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων θα γίνει κανονικά, μόνο που δεν θα πραγματοποιηθεί στην παναγία των Παρισίων αλλά στην κοντινή εκκλησία του Saint-Germain l'Auxerrois

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος -για πρώτη φορά από το 1803- θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Την είδηση επιβεβαίωσαν γάλλοι αξιωματούχοι και η απόφαση ελήφθη καθώς συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης στο ναό, μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το γραφείο Τύπου διευκρίνισε πως η μεταμεσονύκτια λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων θα γίνει κανονικά, μόνο που δεν θα πραγματοποιηθεί στην παναγία των Παρισίων αλλά στην κοντινή εκκλησία του Saint-Germain l’Auxerrois.

Ο ναός παρέμενε ανοιχτός για τα Χριστούγεννα εδώ και δυο αιώνες, ακόμη και στη διάρκεια της κατοχής των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας κλείσει μόνο δυο φορές – στην αντι-καθολική επαναστατική περίοδο στα τέλη του 18ου και αρχές του 19ου αιώνα.

Η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή και ο κεντρικός οβελός της εκκλησίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα πέντε ετών για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στην Παναγία των Παρισίων, τη στιγμή που δωρεές ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για αυτό τον σκοπό, είχε ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας τον Οκτώβριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr