Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα : Κλειστή η Παναγία των Παρισίων για πρώτη φορά εδώ και δυο αιώνες

Χριστούγεννα : Κλειστή η Παναγία των Παρισίων για πρώτη φορά εδώ και δυο αιώνες

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το γραφείο Τύπου διευκρίνισε πως η μεταμεσονύκτια λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων θα γίνει κανονικά, μόνο που δεν θα πραγματοποιηθεί στην παναγία των Παρισίων αλλά στην κοντινή εκκλησία του Saint-Germain l'Auxerrois

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος -για πρώτη φορά από το 1803- θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Την είδηση επιβεβαίωσαν γάλλοι αξιωματούχοι και η απόφαση ελήφθη καθώς συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης στο ναό, μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το γραφείο Τύπου διευκρίνισε πως η μεταμεσονύκτια λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων θα γίνει κανονικά, μόνο που δεν θα πραγματοποιηθεί στην παναγία των Παρισίων αλλά στην κοντινή εκκλησία του Saint-Germain l’Auxerrois.

Ο ναός παρέμενε ανοιχτός για τα Χριστούγεννα εδώ και δυο αιώνες, ακόμη και στη διάρκεια της κατοχής των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας κλείσει μόνο δυο φορές – στην αντι-καθολική επαναστατική περίοδο στα τέλη του 18ου και αρχές του 19ου αιώνα.

Η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή και ο κεντρικός οβελός της εκκλησίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα πέντε ετών για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στην Παναγία των Παρισίων, τη στιγμή που δωρεές ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για αυτό τον σκοπό, είχε ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας τον Οκτώβριο.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024