Μπορεί μια νίκη της Μάντσεστερ Σίτι να έχει θετικό αντίκτυπο για την Λίβερπουλ; Από αυτά που συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του Έτιχαντ μάλλον ναι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε με 3-1 της Λέστερ, μείωσε την διαφορά από τις αλεπούδες στο -1, αλλά  έδωσε την ευκαιρία στην Λίβερπουλ να ανοίξει την υπέρ της διαφορά από το σύνολο του Ρότζερ.

Όχι, όμως ότι έπεσε χωρίς μάχη η Λέστερ. Οι αλεπούδες προηγήθηκαν με τον Βάρντι στο 22΄ , μετά από υπέροχη μπαλιά του Μπαρνς, με τον Άγγλο επιθετικό να φεύγει στην κόντρα και με ωραίο πλασέ να κάνει το 1-0.

Η αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι ήρθε γρήγορα με τον Μαχρέζ, με τον Αλγερινό άσο με προσωπική ενέργεια να κάνει το 1-1. Μετά την ισοφάριση οι πολίτες είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Αυτόν τον έλεγχο τον εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Πεπ στο 40΄ με τον Στέρλινγκ να κερδίζει πέναλτι, με τον Γκιουντογκάν να αναλαμβάνει την ευθύνη διαμορφώνοντας το 2-1.

Ο εκπληκτικός Κέβιν Ντε Μπρόινε έβαλε την Σίτι του οδηγού στο 690 λεπτό, καθώς από δική του ατομική ενέργεια, μοίρασε στον Ζεσούς και ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Πλέον, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στο -1 από την Λέστερ και από το -11 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.