Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αστέρας Τρίπολης- Ξάνθη 5-0

Αστέρας Τρίπολης- Ξάνθη 5-0

O Αστέρας Τρίπολης ήταν καταιγιστικός απέναντι στην Ξάνθη, «διέλυσε» με 5-0 τους «Ακρίτες» και έβαλε στοπ στο αρνητικό σερί των επτά αγωνιστικών χωρίς τρίποντο. Τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα ματς για τους φιλοξενούμενους.

O Αστέρας Τρίπολης ήταν καταιγιστικός απέναντι στην Ξάνθη, «διέλυσε» με 5-0 τους «Ακρίτες» και έβαλε στοπ στο αρνητικό σερί των επτά αγωνιστικών χωρίς τρίποντο. Τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα ματς για τους φιλοξενούμενους.

Με τη νίκη αυτή οι Αρκάδες αποσπάστηκαν 9 και 10 πόντους από τον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό που βρίσκονται από κάτω του στη βαθμολογία, παίρνοντας «ανάσα».

Οι γηπεδούχοι είχαν να νικήσουν στο πρωτάθλημα από τις 28 Οκτωβρίου και το 4-1 εναντίον της Λαμίας, με τον Μίλαν Ράσταβατς να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στον πάγκο του Αστέρα. Ήταν και μια προσωπική «ρεβάνς» για τον Ρουμάνο τεχνικό από την πρώην ομάδα του, από την οποία απομακρύνθηκε στο τέλος της περσινής χρονιάς.

Το εντυπωσιακό για τους γηπεδούχους είναι ότι τα γκολ πέτυχαν πέντε διαφορετικοί παίκτες. Στο πρώτο μέρος δίχτυα βρήκαν ο Σίτο και ο Ενέκο Γκονσάλες, ενώ στο δεύτερο οι Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες και Σουάρεθ.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού ουσιαστικά είχε κριθεί από το 21ο λεπτό όταν οι Αρκάδες σημείωσαν δύο γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες.

Το σκορ άνοιξε ο Σίτο στο 13ο λεπτό έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Ανχελ Μαρτίνεθ, ενώ ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση των 20′ ο Καπίγια  με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ.

Η Ξάνθη ήταν πολύ κακή, αναγκάζοντας τον Γιώργο Παράσχο να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 36′ (Μπαριέντος αντί Ντε Λούκας), κάνοντας την πρώτη τελική στο 45ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά, η είσοδος του Στάρτζεον έκανε τους Θρακιώτες πιο απειλητικούς, αλλά όχι και ουσιαστικούς, με τον Παπαδόπουλο να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε.

Ο Λουίς Φερνάντεθ στο 82ο λεπτό, διαμόρφωσε το 3-0, για να ακολουθήσουν άλλα δύο γκολ από τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις. Μπαράλες από την λευκή βούλα (91′) και Σουάρεθ στο 95′, ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο για τους Αρκάδες, που θα κάνει καλές γιορτές.

ΑΣΤΈΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Βαλιέντε(77′ Μ. Φερνάντεθ) , Ματρικάρντι, Μουνάφο, Λουίς Φερνάντεθ(90+2′ Δουβίκας), Καπίγια, Σίτο(66′ Τασουλής) , Μπαράλες.

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μαλεζάς(66′ Μουλέν) , Λισγάρας, Καρασαλίδης, Τερκί, Φασίδης, Ντε Λούκας(36′ Μπαριέντος) , Καμαρά, Τεϊσέιρα, Ντε Αμορίμ, Φοσέ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024