Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία η υπόθεση ενός υποψηφίου με το ακροδεξιό κόμμα Vox στις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, ο οποίος μετέφερε και εγκατέλειψε σε κέντρο υγείας το άψυχο σώμα ενός μετανάστη ο οποίος εργαζόταν παράνομα σε ελαιώνα του. Πρόκειται για έναν 34χρονο επιχειρηματία, ο οποίος το περασμένο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου πήρε από τον δρόμο […]

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία η υπόθεση ενός υποψηφίου με το ακροδεξιό κόμμα Vox στις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, ο οποίος μετέφερε και εγκατέλειψε σε κέντρο υγείας το άψυχο σώμα ενός μετανάστη ο οποίος εργαζόταν παράνομα σε ελαιώνα του.

Πρόκειται για έναν 34χρονο επιχειρηματία, ο οποίος το περασμένο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου πήρε από τον δρόμο δύο παράνομους μετανάστες και τους μετέφερε στον ελαιώνα του για να μαζέψουν ελιές. Ο ένας από αυτούς ξεψύχησε την ώρα που εργαζόταν.

Ο 34χρονος μετέφερε το πτώμα του στο κέντρο υγείας του Πόθο Αλκόν, το παράτησε και έφυγε.

Σύμφωνα με το δίκτυο Cadena Ser., ο επιχειρηματίας -ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας- 5 μήνες πριν από τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Vox είχε έλθει στην έκτη θέση (μη εκλόγιμη) του ψηφοδελτίου του συντηρητικού κόμματος ΡΡ στις δημοτικές εκλογές, ενώ είχε υπηρετήσει και σε διάφορα δημοτικά αξιώματα.

Επίσης το 2015 είχε συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας πέμπτος, χωρίς πάλι να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του Ινοχάρες. Το είχε επιτύχει όμως το 2011, οπότε είχε υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις.

Αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική στην ίδια περιοχή της Χαέν, όπου απασχολούνται εποχιακά πολλοί μετανάστες χωρίς χαρτιά για τη συλλογή ελαιοκάρπου. Ένας άλλος μετανάστης κατήγγειλε, μέσω βίντεο, τον εργοδότη του, που τον μαχαίρωσε στο πόδι κατά τη διάρκεια διαφωνίας τους, μετά την άρνηση του εποχιακού εργάτη να μεταβεί σε επικίνδυνη τοποθεσία στην Ορθέρα χωρίς μέτρα ασφαλείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr