Η Ελλάδα αποφάσισε: Εκδίδεται στη Γαλλία ο «Mr Bitcoin»
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ρώσικης πρεσβείας αλλά και του ίδιου του Βίνικ που επιθυμούσε την έκδοσή του στη Ρωσία και ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα νέα απεργία πείνας.
Απόφαση ώστε ο 40χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ ,γνωστός ως Mr Bitcoin”, να εκδοθεί τελικά πρώτα στη Γαλλία έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Στην απόφαση αναφέρεται ότι ως δεύτερος προορισμός πρέπει να είναι οι ΗΠΑ και τελευταίος η Ρωσία,.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ρώσικης πρεσβείας αλλά και του ίδιου του Βίνικ που επιθυμούσε την έκδοσή του στη Ρωσία και ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα νέα απεργία πείνας.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης καθώς του επιδόθηκε στα ελληνικά. Επίσης, υπέβαλλε πριν από λίγη ώρα αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως λέει ούτε η ίδια δεν γνωρίζει ακόμη το ακριβές περιεχόμενο της απόφασης.
Η ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα:
«Πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος που καθορίζει την προτεραιότητα εκτέλεσης των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων για την έκδοση του Ρώσου υπηκόου κ. Αλεξάντρ Βίνικ στη Ρωσία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Στο πρώτο στάδιο ο κ. Βίνικ θα εκδοθεί στη Γαλλία. Ενημερώσαμε τη Μόσχα για αυτό. Λυπούμαστε για το γεγονός ότι το τεκμηριωμένο αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την ως προτεραιότητα έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ στη χώρα της υπηκοότητάς του αγνοήθηκε.»
- Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο – Πληροφορίες για τραυματίες
- Κεφαλονιά: Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο από τα ναρκωτικά και έκρυψε το κινητό της 19χρονης
- «Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάστασή του» – Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μετά τον αποκλεισμό, σοκ και με τον Εκιτικέ στη Λίβερπουλ: Εννιά μήνες εκτός δράσης με ρήξη αχιλλείου
- Ίλιον: Ο νέος χώρος άθλησης που επανασυστήνει τη γειτονιά
- Γονιδιακή θεραπεία σε ένεση χάρισε ακοή σε εκ γενετής κωφούς
- Μυτιλήνη: Δεν υποχωρούν οι κτηνοτρόφοι – Ένταση στο λιμάνι – Δεν επέτρεψαν αποβίβαση φορτηγών
- Με θέμα «Το Σοκ του Νέου» το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442