Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

Στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, ζήτησε από την Τουρκία, η υπουργός 'Αμυνας της Γερμανίας, 'Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα της στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Την αλληλεγγύη του Βερολίνου προς την Ελλάδα και την Κύπρο επανέλαβε η υπουργός ‘Αμυνας της Γερμανίας και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Κάλεσε παράλληλα την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Καταστήσαμε απολύτως σαφές, ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη γερμανική κορβέτα «Ludwigshafen am Rhein», η οποία συμμετέχει στην αποστολή UNIFIL των Ηνωμένων Εθνών και πλέει ανοιχτά της Κύπρου.

Η Γερμανία, τόνισε η υπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, κάλεσε «από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της» την Τουρκία να αποδεχθεί «αυτή τη νομική αντίληψη, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρόσθεσε η ίδια, όρισε ένα πλαίσιο κυρώσεων.

«Τώρα πρέπει να δούμε πώς αυτό το πλαίσιο θα γεμίσει για το μέλλον με σύνεση», συνέχισε.

Επισήμανε ταυτόχρονα, ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι «πλούσια σε κοιτάσματα, τα οποία χρειαζόμαστε για την παροχή ενέργειας» και για αυτό έχουν σε αυτήν την περιοχή «πάρα πολλοί τεράστια οικονομικά συμφέροντα».

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου, η ‘Αγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα «επεκτείνοντας μέσω μιας αμφιλεγόμενης συμφωνίας με τη Λιβύη σημαντικά τα όρια της θαλάσσιας περιοχής της στην ανατολική Μεσόγειο».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τη συμφωνία ως «παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας και εξέφρασε ήδη την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Η ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ παρακολούθησε άσκηση της γερμανικής κορβέτας στην περιοχή και είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της Σάββα Αγγελίδη.

Επισκέφθηκε εξάλλου και τις γερμανικές δυνάμεις στη Λεμεσό.

Κατά την επίσκεψή της, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει των Χριστουγέννων, η υπουργός ‘Αμυνας έφερε στο γερμανικό πολεμικό σκάφος το «Φως της Ειρήνης» από την Βηθλεέμ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024