Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραπομπή Τραμπ : Εγκρίθηκε η διαδικασία - Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία

Παραπομπή Τραμπ : Εγκρίθηκε η διαδικασία – Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξε οριστικά τον δρόμο για την ιστορική ψηφοφορία παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία.

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων άνοιξε οριστικά τον δρόμο προκειμένου να διεξαχθεί αργότερα σήμερα Τετάρτη η ιστορική ψηφοφορία στην ολομέλεια για την παραπομπή του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία.

Δύο κατηγορίες

Η Επιτροπή Κανονισμού, έπειτα από ψηφοφορία στην οποία τηρήθηκαν όπως αναμενόταν οι κομματικές γραμμές (εννέα ψήφοι υπέρ, τέσσερις κατά), ενέκρινε κείμενο που προβλέπει έξι ώρες διαλόγου και κατόπιν τη διεξαγωγή των τελικών ψηφοφοριών για τις δύο κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι επανέλαβε χθες ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», αναγγέλλοντας την ψηφοφορία, στην οποία προεξοφλείται ότι το Σώμα, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, θα εγκρίνει το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που κατέγραψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ρεκόρ δημοτικότητας, κατηγόρησε χθες τους Δημοκρατικούς πως συνεχίζουν μια «απάτη», ερίζοντας πως η διαδικασία παραπομπής του σε δίκη οφείλεται στο ότι ουδέποτε αποδέχθηκαν την ήττα τους το 2016 και ότι με τις ενέργειές τους «κηρύσσουν τον πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία».

Τρίτη φορά

Θα πρόκειται για μόλις την τρίτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος παραπέμπεται σε δίκη και κινδυνεύει με καθαίρεση τα 250 χρόνια του δημοκρατικού πολιτεύματος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αναμένεται να βγει αλώβητος, αν όχι ενισχυμένος, από τη δίκη στη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων για να καταδικαστεί και να απομακρυνθεί από την εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024