Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Οργισμένη επιστολή κατά Πελόζι - Την Τετάρτη η ψηφοφορία για την παραπομπή

Τραμπ : Οργισμένη επιστολή κατά Πελόζι – Την Τετάρτη η ψηφοφορία για την παραπομπή

Έξαλλος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ με τη διαδικασία παραπομπής τους. Σε επιστολή στην... εχθρό του, Νάνσι Πελόζι, γράφει «κηρύσσετε ανοιχτά τον πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία».

Μία μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την παραπομπή του, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε μία επιστολή – κόλαφο προς την πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για τη διαδικασία παραπομπής του, την οποία χαρακτηρίζει παράνομη.

Σε έντονο ύφος η επιστολή

Ο Τραμπ είναι γνωστός για το ανεπίσημο ύφος που χρησιμοποιεί σε επίσημες επιστολές – πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την κατάσταση στη Συρία.

Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, το Politico λόγο για μία επιστολή που θυμίζει τα παραληρηματικά του tweets σε οργίλο ύφος, γεμάτη θαυμαστικά και υπερβολές.

Μιλά – ξανά – για “κυνήγι μαγισσών“, μιλά για “πραξικόπημα” και κατηγορεί την Πελόζι για κατάχρηση εξουσίας και για μια διαδικασία αντισυνταγματική.

Την κατηγορεί πως όλες οι διαδικασίες που κινεί εναντίον του, είχαν στην πραγματικότητα ξεκινήσει πριν καν γίνει η συνομιλία του με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατηγορίες για την Πελόζι

Κατηγορεί, εξάλλου, την άσπονδη εχθρό του, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ότι παραβιάζει τον όρκο της.

«Προχωρώντας με την άκυρη διαδικασία παραπομπής, παραβιάζετε τον όρκο σας, παραβιάζετε την πίστη σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία» σημείωσε ο Ρεπουμπλικανός προέδρος.

«Προσβάλλετε τους Αμερικανούς πιστούς, όταν λέτε ότι «προσεύχεστε για τον πρόεδρο» και γνωρίζετε ότι αυτή η δήλωση είναι ψευδής -εκτός και αν το λέτε με αρνητικό τρόπο» γράφει, μεταξύ άλλων, ο Τραμπ στην Πελόζι.

Στην εξασέλιδη επιστολή, ο Τραμπ σημείωσε ότι η κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του είναι ασήμαντη και κατηγορεί την κ. Πελόζι και τους Δημοκρατικούς ότι μετατρέπουν μια πολιτική διαφωνία σε αμφισβητούμενες κατηγορίες.

«Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει πραγματικά»

Έκανε, δε, λόγο για επικίνδυνες κατηγορίες σε βάρος του. «Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει πραγματικά» συνέχισε ο κ. Τραμπ και καταλόγισε στο Δημοκρατικό Κόμμα ότι «δεν επανήλθε ποτέ» από την ήττα του το 2016.

«Είστε απρόθυμοι και ανίκανοι να δεχτείτε την ετυμηγορία των μεγάλων εκλογών του 2016. Έτσι έχετε περάσει τρία χρόνια προσπαθώντας να ανατρέψετε τη βούληση του αμερικανικού λαού» συνέχισε.

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Δημοκρατικούς: «Είστε αυτοί που παρεμβαίνουν στις εκλογές της Αμερικής, εσείς είστε εκείνοι που υπονομεύετε τη δημοκρατία της Αμερικής, είστε αυτοί που εμποδίζετε τη δικαιοσύνη, είστε αυτοί που φέρνουν πόνο στη δημοκρατία μας για το δικό σας προσωπικό, πολιτικό και κομματικό όφελος».

«Σε εκατό χρόνια από τώρα, όταν οι άνθρωποι θα κοιτούν πίσω σε αυτή την υπόθεση, θέλω να το καταλαβαίνουν, και να μαθαίνουν από αυτό, ούτως ώστε να μην μπορέσει να συμβεί ξανά σε κανέναν Πρόεδρο», καταλήγει στο εξασέλιδο γράμμα του ο Τραμπ.

Δείτε εδώ όλη την επιστολή

Sports in

Ντάγκλας Λουίζ: «Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό»

Ο Ντάγκλας Λουίζ μίλησε για την ήττα της Άστον Βίλα από την Μπράιτον, αλλά και για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024