«Υπάρχει μια σειρά γεγονότων και περιστατικών που είναι αποτέλεσμα διακηρυγμένης πολιτικής. Ερχόμενη στην εξουσία, η κυβέρνηση είπε ότι θα εκκενώσει καταλήψεις, ότι θα καταρρίψει το άβατο των Εξαρχείων και ότι θα επιβάλλει το νόμο και την τάξη. Η εφαρμογή της πολιτικής αυτής θα φέρει συγκρούσεις και αντιστάσεις. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε τέτοια γεγονότα και συγκρούσεις» τονίζει ο Αντώνης Καρακούσης

«Υπάρχει μια σειρά γεγονότων και περιστατικών που είναι αποτέλεσμα διακηρυγμένης πολιτικής. Ερχόμενη στην εξουσία, η κυβέρνηση είπε ότι θα εκκενώσει καταλήψεις, ότι θα καταρρίψει το άβατο των Εξαρχείων και ότι θα επιβάλλει το νόμο και την τάξη. Η εφαρμογή της πολιτικής αυτής θα φέρει συγκρούσεις και αντιστάσεις. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε τέτοια γεγονότα και συγκρούσεις» τονίζει ο Αντώνης Καρακούσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel, με αφορμή τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά την εκκένωση καταλήψεων, ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», τονίζει πως «το θέμα είναι κατά πόσον οι πρωτοβουλίες κυβέρνησης και Αστυνομίας είναι ταιριαστές με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα ατομικά δικαιώματα αλλά και την τήρηση των νόμων».

Ακόμα, ο Αντ. Καρακούσης αναφέρεται στο στίγμα που δίνουν οι κυβερνήσεις στην Αστυνομία. «Εάν δώσεις παραπάνω αέρα στους αστυνομικούς, τους δίνεις τη δυνατότητα να κάνουν υπερβάσεις. Θυμάμαι την περίοδο 1990-1993, όπου ήταν μια εποχή συγκρούσεων. Τότε ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό η περίφημη φράση στους αστυνομικούς ότι ‘’το κράτος είστε εσείς’’. Και αυτό δημιούργησε μια διαδικασία. Αντίστοιχα μπορεί να περιμένει κανείς και σήμερα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων και των συνδικαλιστών αστυνομικών στο δημόσιο διάλογο, λέει ότι «απευθύνονται με έναν επιθετικό τρόπο στη κοινωνία, λες και ήρθε η ώρα να πάρουν κάποια ρεβάνς. Δεν είναι πράγματα αυτά».

Για την επιστολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη προς τον επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του υπουργείου για την αντιμετώπιση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, Ν. Αλιβιζάτο, σημειώνει ότι «ο κ. Χρυσοχοϊδης νιώθει ότι πρέπει να απολογηθεί στον κ. Αλιβιζάτο και ότι η επιλογή του σε αυτή τη θέση έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr