
Επιστολή Αλιβιζάτου σε Χρυσοχοΐδη με αιχμές για την αστυνομική βία
Σκληρή επιστολή με αφορμή τα σημερινά νέα περιστατικά αστυνομικής βίας στο Κουκάκι απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο επικεφαλής της επιτροπής για τη Διερεύνηση της Αστυνομικής Βίας Νίκος Αλιβιζάτος.
Σκληρή επιστολή με αφορμή τα σημερινά νέα περιστατικά αστυνομικής βίας στο Κουκάκι απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο επικεφαλής της επιτροπής για τη Διερεύνηση της Αστυνομικής Βίας Νίκος Αλιβιζάτος.
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου σε πολύ αυστηρούς τόνους στην επιστολή του προς υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη καθιστά σαφές ότι η εν λόγω επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργεί στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές.
Απειλεί μάλιστα με παραίτηση στον μέλλον από την εν λόγω επιτροπή.
Ολη η επιστολή Αλιβιζάτου
Κύριε Υπουργέ,
Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν την χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.
Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.
Κύριε Υπουργέ, διαπιστώνω με λύπη μου ότι σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.
Επί του παρόντος, δεν υποβάλλω την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας.
Με εκτίμηση,
Καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος
- «Κάναμε τα πάντα για αυτήν την οικογένεια – Αφαντες οι κοινωνικές υπηρεσίες – Τι λέει στο in η μητέρα συμμαθητή των παιδιών που ζούσαν στη «τρώγλη»
- Χωρίς Ναν, Φαρίντ και Καλαϊτζάκη ο Παναθηναϊκός στη Μύκονο
- Επίθεση με drone προκάλεσε πυρκαγιά σε πυρηνικό εργοστάσιο στο Άμπου Ντάμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [17.05 – 23.05.2026]
- Κως: Πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών ακρωτηριασμού εργάτη στη Νίσυρο ζητά το Εργατικό Κέντρο
- Η ατάκα του Μοντέρο πριν το Game 4 με τον Παναθηναϊκό: «Θυμάμαι να λέω στους συμπαίκτες μου…»


