Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με αυξήσεις μισθών η κλαδική σύμβαση για τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα

Με αυξήσεις μισθών η κλαδική σύμβαση για τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα

Η κλαδική σύμβαση εργασίας προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και, μάλιστα, αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης και όχι διαιτητικής απόφασης, σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων στα πάσης φύσεως τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα της χώρας (ΠΟΕΕΤ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα, καθώς αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και, μάλιστα, αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης και όχι διαιτητικής απόφασης.

«Διαψεύδεται η καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Επιβεβαιώνεται -παρά την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας συνεχίζουν να υπογράφονται στο πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων, όπως προβλέπεται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.»

» Παράλληλα, στηρίζουμε τον κοινωνικό διάλογο και υποστηρίζουμε έμπρακτα, μετά την τροποποίηση του ν. 1876/90 από την κυβέρνησή μας και την ψήφιση του δικού μας νόμου ν. 4635/19, τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς και κάθε πρωτοβουλία που βελτιώνει τους όρους εργασίας και τις αμοιβές των εργαζομένων και διασφαλίζει την εργασιακή ειρήνη» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024