Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : «Φρένο» στη νομιμοποίηση της κάνναβης... light

Ιταλία : «Φρένο» στη νομιμοποίηση της κάνναβης… light

Η νομιμοποίηση στην Ιταλία της κάνναβης light, που υιοθετήθηκε την Παρασκευή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σταμάτησε από την πρόεδρο της Γερουσίας

Η νομιμοποίηση στην Ιταλία της κάνναβης light, που υιοθετήθηκε την Παρασκευή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σταμάτησε από την πρόεδρο της Γερουσίας, που είναι μέλος της αντιπολίτευσης.

Η πρόεδρος, η Μαρία Ελιζαμπέτα Καζελάτι, μέλος του δεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, το οποίο αντιτίθεται, όπως και όλοι οι σχηματισμοί της δεξιάς, στη νομιμοποίηση της κάνναβης light, χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» την τροπολογία στον προϋπολογισμό του 2020 που ψηφίσθηκε σε επιτροπή της Γερουσίας από την κυβερνητική πλειοψηφία και νομιμοποιεί την κάνναβη light (με περιεκτικότητα THC μικρότερη από 0,5%).

Η απόφαση αυτή δεν επιδέχεται προσφυγή.

Η Καζελάτι έλαβε μια κατ’ επίφασιν «τεχνική» απόφαση, καθώς έκρινε πως η τροπολογία είναι ξένη προς το υπό συζήτηση θέμα, τον προϋπολογισμό, όμως η ετυμηγορία της «είναι στην πραγματικότητα πολύ πολιτική και συμβολική», γράφει σήμερα η εφημερίδα «La Stampa».

Η δεξιά χαιρέτισε την απόφαση αυτή, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε ομόφωνα τη λύπη της.

«Αν πιστεύετε πως αυτό το μέτρο είναι τόσο σημαντικό για την πλειοψηφία, κάντε ένα νομοσχέδιο» ειδικά για τη νομιμοποίηση της κάνναβης light, είπε η Καζελάτι απευθυνόμενη σε έναν γερουσιαστή του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), το οποίο κυβερνά μαζί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Τα δύο κόμματα έχουν ήδη ανακοινώσει τη βούλησή τους να παρουσιάσουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο ώστε η κάνναβη light να μπορέσει να νομιμοποιηθεί αργότερα, εντός του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024