Τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό στα «Οικονομικά», ο οποίος και απευθύνεται σε νέους και νέες της Γ Λυκείου, προκηρύσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό στα «Οικονομικά», ο οποίος και απευθύνεται σε νέους και νέες της Γ Λυκείου, προκηρύσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Το Ίδρυμα αναλαμβάνει την οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού «Ερμής», με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, ενώ για τις ανάγκες του θα συνεργαστεί με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι  να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές Λυκείου στην Ελληνική Επικράτεια, ώστε να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και να δημιουργηθούν κίνητρα στην νέα γενιά, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις οικονομικές εξελίξεις.

Παράλληλα όμως,  αποσκοπεί στο να προάγει την οικονομική παιδεία στη μέση εκπαίδευση και να κινητοποιήσει τους μαθητές Λυκείου να ασχοληθούν συστηματικά με τις οικονομικές σπουδές, ώστε οι τελευταίες να αποτελέσουν προτεραιότητα στις επιλογές τους.

Πώς θα εξεταστούν οι διαγωνιζόμενοι

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα εξετάζονται γραπτά στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία του Λυκείου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 και ώρα 09:00-12:00 σε επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα που θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Ο διαγωνισμός θα είναι γραπτός και θα λάβουν επαίνους οι πρώτοι επιτυχόντες που θα αναλογούν σε ποσοστό 3% από το σύνολο των συμμετεχόντων σε εθνικό επίπεδο και οι πρώτοι επιτυχόντες που θα αναλογούν σε ποσοστό 5% σε περιφερειακό επίπεδο. Η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό θα γίνει ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο www.diagonismos.ermis.aueb.gr.

Προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι από την 1 – 31 Ιανουαρίου 2020, ενώ η συμμετοχή των μαθητών δεν θα επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στους ίδιους και τα σχολεία.

 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr