Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται αύξηση της στρατιωτικής θητείας; - Όλα τα σενάρια της κυβέρνησης

Έρχεται αύξηση της στρατιωτικής θητείας; – Όλα τα σενάρια της κυβέρνησης

Τη συζήτηση άνοιξε πριν δύο ημέρες ο  βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας. 

Διαφορετικά σενάρια και απόψεις αναφορικά με την ανάγκη ή μη αύξησης της στρατιωτικής θητείας έρχονται στο προσκήνιο από κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς μετά από την αύξηση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το μπαράζ των προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Τη συζήτηση άνοιξε πριν δύο ημέρες ο  βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

«Οφείλουμε να βάλουμε στο τραπέζι καθαρά το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να δούμε το παράδειγμα που ακολουθείται σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, όπου τα παιδιά αμέσως μόλις τελειώνουν το Λύκειο πάνε στο στρατό για να μην έχουμε τις διαρροές που παρατηρούνται, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας».

Θέση στο ζήτημα πήρε και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη η οποία αφού τάχθηκε κατά της στρατιωκοποίησης των ελληντουρκικών σχέσεων, επικρίνοντας τέτοιες φωνές στο εσωτερικό της Ελλάδας, κάλεσε την κυβέρνηση να επαναξετάσσει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας ακόμα και με τον κίνδυνο – όπως είπε – του πολιτικού κόστους.

Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για «αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ που όπως είπε προβλέπει υποχρεωτική στράτευση στα 18 χρόνια.

«Φρένο» από Παναγιωτόπουλο

Ωστόσο ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός  Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιχείρησε ουσιαστικά να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Όπως τόνισε, «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024