Μείωση φόρου εισοδήματος για δωρεές προς ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.
Απόφαση με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20% του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.
Η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «η κυβέρνηση ενισχύει κατ’ αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα».
Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.
- Θεσσαλονίκη: Πτώση ηλικιωμένου άνδρα από διαμέρισμα τρίτου ορόφου – Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο
- Μινεσότα: Σοκαριστικές μαρτυρίες για την «εκτέλεση» του Άλεξ Πρέτι – Μήνυση κατά της ICE, πιθανό νέο shutdown στις ΗΠΑ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Μαρούσι
- Άρης: Ντεμπούτο του Χόνγκλα κόντρα στον Λεβαδειακό – Αυτή είναι η ενδεκάδα
- Γιατί ο καρκίνος και η Αλτσχάιμερ εμφανίζονται σπάνια στον ίδιο άνθρωπο;
- Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 85-98: Με «τριπλό» Γουόρντ, «καθάρισε» στη Ρόδο και φουλάρει για Μπαρτσελόνα (vids)



