Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σαντ Ρος είναι όντως ευρωλιγκάτος!

Ο Σαντ Ρος είναι όντως ευρωλιγκάτος!

Ο Σαντ Ρος είναι ελβετικός πολυσουγιάς! Μαρκάρει αντιπάλους σε τέσσερις θέσεις, δαγκώνει σαν το λυσσασμένο σκυλί στην άμυνα, πασάρει, κλέβει μπάλες

Eγώ που τυγχάνει να είμαι παλιός στο κουρμπέτι μεγάλωσα με τον ποδοσφαιρικό μύθο των λεγόμενων μουντιαλικών παικτών!

Το θυμάμαι σαν να ‘ναι χθες που οι φίλαθλοι όλων των ομάδων, μηδέ του Απόλλωνα Σμύρνης εξαιρουμένου, εκστασιάζονταν διαβάζοντας τους οκτάστηλους τίτλους των εφημερίδων για τους παίκτες που (θα ή δεν θα) έρχονταν στην τότε… Ψωροκώσταινα έχοντας αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η ξεχωριστή αναφορά στον Απόλλωνα έχει λόγο: λόγω ονόματι Ρενέ φαν ντε Κέρκοφ, ο εις εκ των δύο δίδυμων αδελφών, που είχαν μεγαλουργήσει…

Πλάκα πλάκα, αυτούς τους δύο ο γίγας ο Μανώλης Μαυρομάτης τους έλεγε με τον ίδιο τρόπο, όχι σαν τον Ρόναλντ ντε Μπουρ και τον Φανκ ντε Μπερ!

Εσκασαν μύτη κάμποσοι τέτοιοι μουντιαλικοί παίκτες στα μέρη μας στη δεκαετία του ’80 και με αυτή τη λογική εκτός από δαύτους στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και οι ευρωλιγκάτοι στο μπάσκετ!

Βρίθουμε εδώ και χρόνια από δαύτους (Ελληνες και ξένους), αλλά στην προκειμένη περίπτωση εννοώ κάποιον που εάν και θα το άξιζε, δεν παίζει στην Ευρωλίγκα, αλλά στο χαμηλότερου επιπέδου και σαφώς ταπεινότερο Basketball Champions League: τον Χάουαρντ Σαντ Ρος που κάνει παπάδες με την ΑΕΚ!

Πρόπερσι ο κουβανός γκαρντ υπήρξε ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Ντέιβιντ Μπλατ στην Νταρουσάφακα με την οποία κατέκτησε το Eurocup και δυο μήνες προτού κλείσει τα 29 χρόνια του, ξεροσταλιάζει βλέποντας την Ευρωλίγκα από την τηλεόραση, αλλά θαρρώ πως αυτό δεν θα συμβαίνει για πολύ καιρό ακόμα.

Ο Σαντ Ρος είναι ελβετικός πολυσουγιάς! Μαρκάρει αντιπάλους σε τέσσερις θέσεις, δαγκώνει σαν το λυσσασμένο σκυλί στην άμυνα, πασάρει, κλέβει μπάλες, έχει μεγάλη αθλητικότητα και τρομερές αντοχές, βγάζει απίστευτη ενέργεια, αντέχει να αγωνίζεται επί σαράντα λεπτά σε ένα ματς και μαζί του – όπως λένε οι Αμερικανοί – πας στον πόλεμο!

Α, να μην το ξεχάσω: εφέτος με την ΑΕΚ σουτάρει καλύτερα και σκοράρει περισσότερο και ούτως ειπείν, είχε δίκιο βουνό ο ομόσταβλός του Κιθ Λάνγκφορντ, που είπε χθες το αυτονόητο: «Ο Σαντ Ρος έπρεπε να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα»…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024