Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αλλαγή πολιτικών στο προσφυγικό στο τραπέζι του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΗΕ

Η αλλαγή πολιτικών στο προσφυγικό στο τραπέζι του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΗΕ

Ξεκίνησε στη Γενεύη η τριήμερη παγκόσμια διάσκεψη, με στόχο να αλλάξει τον τρόπο ανταπόκρισης του κόσμου στις προσφυγικές καταστάσεις.

Πρόσφυγες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ηγετικά στελέχη των Ηνωμένων Εθνών, διεθνείς οργανισμοί, αναπτυξιακοί φορείς, ο ιδιωτικός τομέας, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και πολλοί άλλοι, παρευρίσκονται από σήμερα μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Τη διάσκεψη φιλοξενούν από κοινού η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η κυβέρνηση της Ελβετίας, σε συνεργασία με την Κόστα Ρίκα, την Αιθιοπία, τη Γερμανία, το Πακιστάν και την Τουρκία.

«Βγαίνουμε από μια δεκαετία εκτοπισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αριθμός των προσφύγων αυξήθηκε σημαντικά», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.

«Αυτήν την εβδομάδα, στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες, πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην ερχόμενη δεκαετία χτίζοντας πάνω σε όσα έχουμε μάθει και αναλαμβάνοντας δράση για να στηρίξουμε τους πρόσφυγες, τις χώρες και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν. Είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την κοινή μας δέσμευση προς το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες και να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας γύρω από τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης για να μην μείνει πίσω κανείς» συμπλήρωσε ο Ύπατος Αρμοστής.

Οι σκοποί του φόρουμ

Το φόρουμ έχει σκοπό να αναδείξει νέους τρόπους προσέγγισης και μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις από διάφορους φορείς, για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τις κοινότητες στις οποίες ζουν, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι συζητήσεις, οι ειδικές εκδηλώσεις και οι υψηλού επιπέδου διάλογοι που θα πραγματοποιηθούν τις τρεις αυτές ημέρες στη Γενεύη, θα εστιάσουν σε έξι βασικούς τομείς:

■ στις ρυθμίσεις για τον καταμερισμό του βάρους και της ευθύνης διαχείρισης του προσφυγικού,

■ στην εκπαίδευση,

■ στην απασχόληση και τις ευκαιρίες βιοπορισμού,

■ στην ενέργεια και τις υποδομές,

■ στην εξεύρεση λύσεων και

■ στην ικανότητα παροχής προστασίας στους πρόσφυγες.

«Θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να μοιραστούν όλοι μια σειρά από πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές, που θα δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες μπορεί να κάνει τη διαφορά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024