Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφισμα της ετήσιας Γ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ψήφισμα της ετήσιας Γ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Τα αιτήματά τους

Αίτημα στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να αποφανθεί για την συνταγματικότητα της διάταξης  που επέφερε ανακατανομή των θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών καθώς και για τα ζητήματα που δημιουργεί στην λειτουργία των Εφετείων της Χώρας ,απευθύνει με ψήφισμά της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς – μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών:

• Εκφράζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους από την διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστικών συστημάτων σε ορισμένα Κράτη της Ευρώπης.

• Απαιτούν την αύξηση των κρατικών κονδυλίων και την ουσιαστική στήριξη των δομών για την Δικαιοσύνη.

• Απαιτούν την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα αποτελεσματική και γρήγορη δικαιοσύνη.

• Ζητούν την άμεση κατάργηση της τροπολογίας που επανέφερε το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και που θα δυσχεράνει την πρόσβαση του πολίτη στον φυσικό του δικαστή.

• Απευθύνουν αίτημα στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να αποφανθεί για την συνταγματικότητα του άρθρου 38 ν. 4640/2019 που επέφερε ανακατανομή των θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών καθώς και για τα ζητήματα που δημιουργεί στην λειτουργία των Εφετείων της Χώρας.

• Ζητούν από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση της παραπάνω διάταξης.

• Ζητούν την άμεση ενσωμάτωση των χρονοεπιδομάτων και των μισθολογικών ωριμάνσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών για το τρέχον έτος, καθώς και την τήρηση της υπόσχεσης της Κυβέρνησης για νομοθετική συμμόρφωση στην αμετάκλητη απόφαση 209/2018 του Ειδικού Δικαστηρίου που αφορά την αντισυνταγματική περικοπή των παραπάνω επιδομάτων για την διετία 2017-2018.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024