
Πρόεδρος λιβυκής Βουλής : Να αποσυρθεί η διεθνής αναγνώριση της κυβέρνησης Σαράτζ
Ο κ. Σάλεχ επισημαίνει ότι έχει απευθυνθεί στον Αραβικό Σύνδεσμο και στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας του Σαράτζ
«Η κυβέρνηση του Σαράτζ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» δηλώνει στην αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today» ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου, Αγκίλα Σάλεχ.
Ο κ. Σάλεχ επισημαίνει ότι έχει απευθυνθεί στον Αραβικό Σύνδεσμο και στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας του Σαράτζ.
Καταδίκασε εκ νέου τις τελευταίες συμφωνίες μεταξύ Σαράτζ και Τουρκίας για την ασφάλεια και τη ναυτιλία, τονίζοντας ότι οι συμφωνίες αυτές είναι άκυρες, εφόσον το Κοινοβούλιο δεν τις έχει εγκρίνει.
Η στάση της Αιγύπτου
Παράλληλα, αναφερόμενος στη στάση της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής «εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, το οποίο απέρριψε τελείως τις τελευταίες συμφωνίες» και «επιβεβαίωσε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στην ηγεσία και τον λαό της Αιγύπτου, παροτρύνοντας την Αίγυπτο να χρησιμοποιήσει τον κεντρικό περιφερειακό της ρόλο και την επιρροή της για να αρθεί η αναγνώριση της εθνικής κυβέρνησης συμφωνίας και του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».
«Κάθε συμφωνία που έχει υπογραφεί από οποιαδήποτε χώρα πρέπει να κυρωθεί από τη νομοθετική αρχή προκειμένου να τεθεί σε ισχύ» προσέθεσε ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής, καταλήγοντας ότι θα θέσει το θέμα εκτός από τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ και σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο για «αμυντικά και επιθετικά» μέτρα, αν γίνει στόχος του Ιράν
- Χανιά: Πώς έγινε το τροχαίο με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ – Νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο η οδηγός του ΙΧ
- Φαινόμενο Ζεντάγια: Ξέφυγε από την κατάρα της Ντίσνεϊ, έγινε ατρόμητο Gen Z icon αξίας 40 εκατομμυρίων
- Κυψέλη: Μυστήριο με την σορό γυναίκας που εντοπίστηκε σε βαλίτσα – Αναμένονται απαντήσεις από τη νεκροψία-νεκροτομή
- Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας «έκραξε» τη FIFA για τις τιμές των εισιτηρίων στον τελικό του Μουντιάλ
- Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στο Περού – Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων





