Πρόεδρος λιβυκής Βουλής : Να αποσυρθεί η διεθνής αναγνώριση της κυβέρνησης Σαράτζ
Ο κ. Σάλεχ επισημαίνει ότι έχει απευθυνθεί στον Αραβικό Σύνδεσμο και στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας του Σαράτζ
«Η κυβέρνηση του Σαράτζ δεν είναι εξουσιοδοτημένη να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες» δηλώνει στην αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today» ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου, Αγκίλα Σάλεχ.
Ο κ. Σάλεχ επισημαίνει ότι έχει απευθυνθεί στον Αραβικό Σύνδεσμο και στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας του Σαράτζ.
Καταδίκασε εκ νέου τις τελευταίες συμφωνίες μεταξύ Σαράτζ και Τουρκίας για την ασφάλεια και τη ναυτιλία, τονίζοντας ότι οι συμφωνίες αυτές είναι άκυρες, εφόσον το Κοινοβούλιο δεν τις έχει εγκρίνει.
Η στάση της Αιγύπτου
Παράλληλα, αναφερόμενος στη στάση της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής «εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου, το οποίο απέρριψε τελείως τις τελευταίες συμφωνίες» και «επιβεβαίωσε τη μεγάλη του εμπιστοσύνη στην ηγεσία και τον λαό της Αιγύπτου, παροτρύνοντας την Αίγυπτο να χρησιμοποιήσει τον κεντρικό περιφερειακό της ρόλο και την επιρροή της για να αρθεί η αναγνώριση της εθνικής κυβέρνησης συμφωνίας και του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης».
«Κάθε συμφωνία που έχει υπογραφεί από οποιαδήποτε χώρα πρέπει να κυρωθεί από τη νομοθετική αρχή προκειμένου να τεθεί σε ισχύ» προσέθεσε ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής, καταλήγοντας ότι θα θέσει το θέμα εκτός από τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ και σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Strawberry velvet yogurt
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






























![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442