Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία - Ηφαίστειο : Συνεχίζονται οι έρευνες για τις σορούς των αγνοουμένων

Νέα Ζηλανδία – Ηφαίστειο : Συνεχίζονται οι έρευνες για τις σορούς των αγνοουμένων

Οι δύτες που έχουν σταλεί στην περιοχή του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, δεν βρήκαν τα πτώματα των δύο τελευταίων αγνοουμένων μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. Από τους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, τουλάχιστον 17 έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα […]

Οι δύτες που έχουν σταλεί στην περιοχή του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας, δεν βρήκαν τα πτώματα των δύο τελευταίων αγνοουμένων μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Από τους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, τουλάχιστον 17 έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον απολογισμό ο οποίος περιλαμβάνει τους δύο αγνοουμένους.

Οι αρχές πιστεύουν πως τα δύο πτώματα βρίσκονται στη θάλασσα.

Όμως οι δύτες που εστάλησαν χθες, Σάββατο, για να ερευνήσουν τα ύδατα γύρω από το ηφαίστειο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ένα από τα πτώματα που είχε θεαθεί να επιπλέει την επομένη της έκρηξης.

«Η ομάδα έρευνας είναι απογοητευμένη. Καταλαβαίνουμε πλήρως σε ποιο σημείο αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και για τους συγγενείς που ήθελαν να ανακτήσουν τις σορούς», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας Μάικ Κλέμεντ μετά την επιστροφή αυτής της ομάδας, η οποία περιλάμβανε οκτώ αστυνομικούς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα δύο πτώματα βρίσκονται πιθανόν μέσα στο νερό, όμως οι δύτες «είναι πεπεισμένοι πως δεν βρίσκονται στη ζώνη που ερευνήθηκε».

Είκοσι επτά άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. 20 από αυτούς, βρίσκονται σε κατάσταση που χαρακτηρίζεται «κρίσιμη» από τους γιατρούς.

Ο Κλέμεντ δήλωσε πως η αστυνομία δεν θα εγκαταλείψει την ελπίδα να βρει τις σορούς των δύο αγνοουμένων.

«Θα έρθει μια στιγμή που θα έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε, όμως δεν βρισκόμαστε ακόμη σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε. «Δεν το βάζουμε εύκολα κάτω».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δραστηριότητα του ηφαιστείου δεν είναι πλέον τόσο σημαντική όσο ήταν την περασμένη Δευτέρα, όμως εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024