Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε διυλιστήριο της Total στη Γαλλία

Φωτιά σε διυλιστήριο της Total στη βορειοδυτική Γαλλία ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν την περιοχή σε μια απόσταση έως και δέκα χιλιομέτρων από το διυλιστήριο.

Γύρω από την εγκατάσταση δημιουργήθηκε μια περίμετρος ασφαλείας. Μετά από μάχη έξι ωρών με τις φλόγες, η Πυροσβεστική της περιοχής σε συνδυασμό με μια ομάδα ατόμων της εταιρείας που επιχειρούσαν, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες.

Συστάσεις στους κατοίκους

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, η Νορμανιδική νομαρχία, συνέστησε στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να μην εκτεθούν στους καπνούς. Αργότερα, βέβαια, ήρε τους περιορισμούς.

«Οι μετρήσεις αποτίμησης του χημικού κινδύνου για τον πληθυσμό, δεν έδειξαν στοιχεία τοξικότητας» ήταν το χαρακτηριστικό απόσπασμα. Παρόλα αυτά, συνίσταται, ακόμα, να αποφεύγεται η μετάβαση στη βιομηχανική ζώνη του λιμανιού.

Η ανακοίνωση της νομαρχίας για την πυρκαγιά

«Σήμερα το πρωί στις 04:00, προκλήθηκε πυρκαγιά από αργό πετρέλαιο σε μια μονάδα διύλισης του εργοστασίου Total, στην κοινότητα Γκονφρεβίλ λ’ Ορσέ. Μια αντλία για την κυκλοφορία του αργού πετρελαίου στο διυλιστήριο πήρε φωτιά προκαλώντας την απελευθέρωση καπνού στη βιομηχανική ζώνη του λιμανιού», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση, η νομαρχία της περιοχής για το συμβάν.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Μια αποτίμηση των τελικών επιπτώσεων της πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη», σημειώνει από την πλευρά του ο όμιλος, σύμφωνα με τον οποίο το μανιτάρι καπνού είναι «λεπτό» και ο τομέας που καλύπτει «εντοπισμένος».

Η πλατφόρμα της Total στη Νορμανδία περιλαμβάνει ένα διυλιστήριο και μια πετροχημική εγκατάσταση, και κατασκευάζει πετρελαϊκά προϊόντα και πολυμερή. Απασχολεί 1.500 μισθωτούς.

Οι εγκαταστάσεις έχουν δυνατότητα παραγωγής 253.000 βαρελιών ημερησίως.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr