Ενισχύσεις χωρίς μέτρο, κανόνες και κριτήρια στον Τύπο
Λαθρόβια έντυπα και έντυπα που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ωσάν κανείς να μην επιχείρησε οποιαδήποτε αξιολόγηση.
Τρεις υπουργοί, οι κ. Σταϊκούρας, Σκυλακάκης και Πέτσας, υπέγραψαν την περασμένη Πέμπτη Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία κατανέμονται κατά τρόπο αυθαίρετο, χωρίς κριτήρια, χωρίς κανόνες, χωρίς κάποιο μέτρο, ενισχύσεις προς τις εφημερίδες συνολικού ύψους 6,7 εκατ. ευρώ.
Οι ενισχύσεις φθάνουν μέχρι 200.000 ευρώ κατα εφημερίδα ή όμιλο, είναι κοινές ως προς το ύψος ανεξαρτήτως προσωπικού, κυκλοφορίας και γενικότερης παρουσίας στα εκδοτικά πράγματα.
Λαθρόβια έντυπα και έντυπα που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ωσάν κανείς να μην επιχείρησε οποιαδήποτε αξιολόγηση. Αλλά ούτε το κριτήριο στήριξης των ασθενέστερων τηρήθηκε γιατί στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται ακόμη και στοιχηματικά έντυπα, που προβλέπουν αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων!
Προκαλεί εντύπωση μεγάλη πώς οι υπουργοί υπέγραψαν χωρίς έλεγχο και αξιολόγηση μια απόφαση κατανομής ενισχύσεων στον Τύπο. Προφανώς πήραν την επεξεργασία της προηγούμενης κυβέρνησης και την υπέγραψαν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Γίνεται φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά στην κυβέρνηση. Η επιλογή των τριών υπουργών είναι καταφανώς αδικαιολόγητη, προσβάλλει τις διακηρύξεις της ίδιας της κυβέρνησης, δεν τιμά τους δικούς της όρκους στην αξιολόγηση, ούτε βεβαίως μπορεί να αντιμετωπισθεί ως έργο του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους.
Έχει δε ενδιαφέρον ότι την κοινή υπουργική απόφαση αρνήθηκε ακόμη και ο κ. Κρέτσος, εκ των εμπνευστών του μέτρου και πιθανώς του καταλόγου.
Υπό το βάρος και των δικών του επικρίσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράφων την απόφαση την ανακάλεσε το βράδυ του Σαββάτου και συγκάλεσε σύσκεψη τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να εξεταστούν ενστάσεις και αμφισβητήσεις.
Παρά ταύτα δεν αναιρείται το λάθος που προκαλεί τη νοημοσύνη των πάντων και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
- Μητσοτάκης: Μαστίγιο και καρότο στους αγρότες – «Ακραίες μορφές διαμαρτυρίας» τα μπλόκα, χρήματα με το σταγονόμετρο




