Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπανάνες : Το κόλπο για να μην μαυρίζουν

Μπανάνες : Το κόλπο για να μην μαυρίζουν

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι οι μπανάνες δεν πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο επειδή έτσι μαυρίζουν πιο γρήγορα

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι οι μπανάνες δεν πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο επειδή έτσι μαυρίζουν πιο γρήγορα. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για τροπικό φρούτο το οποίο ως εκ τούτου δεν αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης μπανάνας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά όταν είναι ακόμα πράσινες και δεν έχουν ωριμάσει. Αν βάλετε άγουρη μπανάνα στο ψυγείο θα μειώσετε την ικανότητα του καρπού να ωριμάσει και, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της Chiquita Banana, «μπορεί να μην είναι σε θέση να επαναλάβουν τη διαδικασία ωρίμανσης ακόμα και αν επιστρέψουν σε θερμοκρασία δωματίου».

Παρόλα αυτά όσοι αγοράζουν μπανάνες τις βλέπουν σύντομα να χάνουν το ωραίο χρώμα τους ακόμα κι όταν τις αποθηκεύουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Το μυστικό…

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τις μπανάνες σας νωπές για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι να τις αγοράσετε όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες και να τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ωριμάσουν.

Μην τις βάζετε σε σακούλα, ή σε κλειστό χώρο. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Εάν επιμείνετε να τις βάζετε στο ψυγείο, το κάντε μόνο όταν έχουν αποκτήσει τις πρώτες καφέ κηλίδες, σημάδια ότι έχουν ωριμάσει, αλλά ακόμα και τότε, θα έχετε μόνο λίγες μέρες καιρό προτού γίνουν πολύ μαλακές και μαυρίσουν τελείως.

Και το κόλπο

Υπάρχει όμως και μια άλλη μέθοδος, η οποία σας εξασφαλίζει ότι οι μπανάνες δεν θα μαυρίσουν γρήγορα. Μόλις τις αγοράσετε, ελαφρώς πράσινες, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τις ξεχωρίσετε μία-προς-μία από το τσαμπί. Στην συνέχεια πάρτε την απλή πλαστική μεμβράνη που πιθανότατα έχετε στην κουζίνα σας και τυλίξτε καλά το κοτσάνι της κάθε μπανάνας, όπως στο βίντεο που ακολουθεί.

Αυτό το κόλπο θα εμποδίσει τη γρήγορη ωρίμανση του φρούτου.

Πάντως να θυμάστε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν μαυρίσουν οι μπανάνες. Αυτός ο αποχρωματισμός δεν αποτελεί ένδειξη ότι ο καρπός της έχει χαλάσει. Είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης.

Εάν επιμένετε να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο, η σωστή στιγμή να το κάνετε είναι όταν έχουν μερικά από αυτά τα καφετί σημάδια, υποδεικνύοντας ότι το άμυλο έχει μετατραπεί σε ζάχαρη. Μόλις ένας καρπός ωριμάσει, μπορεί να ψυχθεί με σχετικά μικρό αποχρωματισμό της σάρκας, αν και η φλούδα θα γίνει ακόμα μαύρη. Αυτές οι μαύρες μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα κι να δεν φαίνονται λαχταριστές.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024