Εκπλήξεις κρύβει η δημοσκόπηση της MRB σε ό,τι αφορά τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ. Και δείχνει και τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους Ελληνες και πώς εκτιμούν ότι επιλύονται από την κυβέρνηση.

Η πρωτιά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ως προς τη δημοφιλία δείχνει ότι οι πολίτες επικροτούν το δόγμα «νόμος και τάξη» και το γεγονός ότι δεν έγιναν σοβαρά επεισόδια τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παίρνει ποσοστό 33,5% ως προς την ευνοϊκή γνώμη που έχουν οι πολίτες γι’ αυτόν. Παίρνει όμως κι ένα 41,8% που δεν έχουν ευνοϊκή γνώμη.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με ποσοστό ευνοϊκών γνωμών 31,1% και αρνητικών 44,5%. Προφανώς ο κόσμοες θέλει να δώσει στήριξη στον υπουργό τώρα που τα εθνικά θέματα είναι «καυτά».

Στην τρίτη θέση την έκπληξη κάνει ο Βασίλης Κικίλιας καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος τον στηρίζει στην προσπάθεια που κάνει για την αναμόρφωση της Υγείας. Ο υπουργός παίρνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 30.7% και αρνητικές 42.9%.

Από εκεί μετά τέταρτος έρχεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που πέτυχε την ιστορική αποδοχή της ψήφισης του νόμου για την ψήφο των αποδήμων, και ακολουθούν ο Αδωνις Γεωργιάδης. ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Μάκης Βορίδης.

Καμπανάκι χτυπά για τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τζιάρα, τον Γ. Γεραπετρίτη, τον Στέλιο Πέτσα και τον Γ. Πλακιωτάκη που συγκεντρώνουν το μικρότερο ποσοστό θετικών γνωμών, αλλά και το μικρότερο αρνητικών. Μεγάλα είναι τα ποσοστά αυτών που λένε ότι δεν τους γνωρίζουν, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκονται στον πάτο της σχετικής λίστας προφανώς γιατί οι πολίτες ψηφίζουν και με βάση το πόσο προβάλλονται οι υπουργοί.

Γράψτε το σχόλιο σας