Ένα συγκινητικό μάθημα ζωής έδωσαν μικροί μαθητές που συναντήθηκαν με μια Drag Queen.

Κατά την επίσκεψή της σε ένα δημοτικό σχολείο η Ρούμπεν ήρθε σε επαφή με ορισμένους από τους μαθητές. Οι αντιδράσεις τους ήταν αστείες αλλά και πολύ σοβαρές.

Τη συνάντηση κατέγραψε το Channel 4 και αφορούσε το ζήτημα της ανοχής της διαφορετικότητας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 

Η συνάντηση με μια Drag Queen

Αρχικά το κλίμα ήταν εύθυμο, με τα παιδιά να πειράζουν την Ρούμπεν για τα ρούχα της και τον τρόπο που ήταν μακιγιαρισμένη.

Οι μαθητές σχολίαζαν ότι το make up δεν είναι για άντρες, ή ότι το στυλ της ήταν κάπως υπερβολικό, με την Ρούμπεν να απαντά με αστεία, κάνοντας τα παιδιά να γελούν.

Στη συνέχεια, όμως, η συζήτηση παίρνει μια πιο σοβαρή και συγκινητική τροπή, καθώς τα παιδιά αποδεικνύουν ότι δεν έχουν υιοθετήσει τις προκαταλήψεις του παρελθόντος σχετικά με τη διαφορετικότητα.

Οι απαντήσεις που δίνουν στις ερωτήσεις της Ρούμπεν είναι: «Τουλάχιστον έχεις το θάρρος να κάνεις αυτό που θέλεις» ή «Αυτοί που είναι να σε μισούν θα το κάνουν, εσύ να κάνεις αυτό που θέλεις», ή «Δεν πρέπει να σου επιβάλλουν οι άλλοι τι θα κάνεις».

Η συζήτηση με τους μικρούς μαθητές ολοκληρώνεται με την Ρούμπεν να παρατηρεί ότι είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στο σχολείο από όταν το εγκατέλειψε και αισθάνεται πολύ καλά.

«Με κάνατε να πιστέψω ότι η κατάσταση σε κάποια σχολεία είναι καλύτερη από ό,τι ήταν κάποτε» σημειώνει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας