Ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο απηύθυνε σήμερα μια συγκινητική έκκληση από το Διάστημα, προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να βάλουν τέλος στην τακτική του στρουθοκαμηλισμού στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Σε μια παρέμβασή του μέσω βιντεοζεύξης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο αστροναύτης είπε, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, που διεξάγεται στη Μαδρίτη, ότι η πλεονεκτική θέση που έχει από το διάστημα του προσφέρει μια μοναδική οπτική των καταστροφικών επιπτώσεων των τυφώνων και των πλημμυρών.

«Ο πλανήτης μας είναι απίστευτα όμορφος. Βλέπουμε, επίσης, την απίστευτη ευθραστότητά του» σημείωσε ο Λούκα Παρμιτάνο απευθυνόμενος προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος ασκεί πιέσεις προκειμένου να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες δεσμεύσεις οι μεγαλύτεροι ρυπαντές.

«Έχω δει τις τρομακτικές επιπτώσεις»

«Έχω δει ιδίοις όμασι τις τρομακτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Πρέπει να βάλουμε τέλος στον στρουθοκαμηλισμό, διότι αρνούμαστε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει» υπογράμμισε ο Ιταλός αστροναύτης. «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα προκειμένου να το αλλάξουμε και να αλλάξουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο