Μειώνει  την υποχρεωτική ανανέωση των ειδικών εκλογικών καταλόγων από τα 10 έτη στα 8,ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με στόχο την ευρύτατη δυνατή συναίνεση το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων.

Αναβαθμίζει , επίσης, το ρόλο του εκπροσώπου του Συνηγόρου του Πολίτη στη νεοσυσταθείσα Διακομματική Επιτροπή, καθιστώντας τον εισηγητή επί των ενστάσεων για απόρριψη αιτήσεων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών πάντως επισήμανε ότι η μείωση της 10ετίας σε 8ετία συνιστά κατ’ ουσίαν μία συμβολική κίνηση, αφού όπως διευκρίνισε η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων είναι εν της πράγμασι συνεχής, με δεδομένο πως αν αλλάξει η κατάσταση ενός εκλογέα ο ίδιος με αίτησή του ζητά τη διαγραφή του από τον κατάλογο εκείνων των εκτός Επικρατείας στους εντός Επικρατείας ή ετεροδημοτών.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή  έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς, καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να συναισθανθεί και την κρίσιμη χρονική συγκυρία εν μέσω της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

«Για μένα η ψήφιση έχει πολύ μεγάλη εθνική και πολιτική σημασία, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Ικανοποιούμε ένα κατοχυρωμένο, συνταγματικό, αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού. Είναι μία ιστορική στιγμή απ’ την οποία δεν πρέπει να λείπει κανένας. Κάναμε τα πάντα για τη συναίνεση, χωρίς τακτικισμούς και χωρίς συναλλαγές», υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και δηλώνοντας αισιόδοξος  για υπερψήφιση του νομοσχεδίου με περισσότερους από 200 βουλευτές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο