Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφος Αποδήμων : Οι δύο αλλαγές που φέρνει ο Θεοδωρικάκος

Ψήφος Αποδήμων : Οι δύο αλλαγές που φέρνει ο Θεοδωρικάκος

Μειώνει την υποχρεωτική ανανέωση των ειδικών εκλογικών καταλόγων από τα 10 έτη στα 8, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με στόχο την ευρύτατη δυνατή συναίνεση το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων.

Μειώνει  την υποχρεωτική ανανέωση των ειδικών εκλογικών καταλόγων από τα 10 έτη στα 8,ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με στόχο την ευρύτατη δυνατή συναίνεση το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων.

Αναβαθμίζει , επίσης, το ρόλο του εκπροσώπου του Συνηγόρου του Πολίτη στη νεοσυσταθείσα Διακομματική Επιτροπή, καθιστώντας τον εισηγητή επί των ενστάσεων για απόρριψη αιτήσεων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών πάντως επισήμανε ότι η μείωση της 10ετίας σε 8ετία συνιστά κατ’ ουσίαν μία συμβολική κίνηση, αφού όπως διευκρίνισε η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων είναι εν της πράγμασι συνεχής, με δεδομένο πως αν αλλάξει η κατάσταση ενός εκλογέα ο ίδιος με αίτησή του ζητά τη διαγραφή του από τον κατάλογο εκείνων των εκτός Επικρατείας στους εντός Επικρατείας ή ετεροδημοτών.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή  έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς, καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να συναισθανθεί και την κρίσιμη χρονική συγκυρία εν μέσω της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

«Για μένα η ψήφιση έχει πολύ μεγάλη εθνική και πολιτική σημασία, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Ικανοποιούμε ένα κατοχυρωμένο, συνταγματικό, αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού. Είναι μία ιστορική στιγμή απ’ την οποία δεν πρέπει να λείπει κανένας. Κάναμε τα πάντα για τη συναίνεση, χωρίς τακτικισμούς και χωρίς συναλλαγές», υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και δηλώνοντας αισιόδοξος  για υπερψήφιση του νομοσχεδίου με περισσότερους από 200 βουλευτές.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024