Μήνυμα στρατιωτικής ισχύος και επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αποδέκτη την Τουρκία.

Ο υπουργός Άμυνας μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της βουλής ανέφερε πως θα ήθελε «να μην υποκύπτουμε ως κοινωνία και ως ΜΜΕ στην προπαγάνδα ότι μειονεκτούμε».
Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι στην Τουρκία, υπάρχει προπαγάνδα δημιουργίας κλίματος υπεροχής και όχι ηττοπάθειας.

Τους αιφνιδιάσαμε

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην αναβάθμιση των γαλλικών Mirage 2000, είπε ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα καθώς χθες, «σηκώθηκαν αρκετά από αυτά, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, και με αριθμητικό πλεονέκτημα, έδωσαν ένα ακόμα μάθημα στην τουρκική αεροπορία, ότι τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολα, όσο τα υπολογίζει ο κ. Τσαβούσογλου, με τους πολεμικούς σχεδιασμούς του».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι τα 530 εκατομμύρια του προϋπολογισμού δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτές οι ανάγκες δεν περιορίζονται μόνο στη συντήρηση των υπαρχόντων συστημάτων αλλά ενδεχομένως σε πρόσκτηση καινούργιων σε όλους τους κλάδους, «για να παρακολουθήσουμε τον επίμονο, ενοχλητικό και πολύ διεκδικητικό γείτονα» πρόσθεσε και υπογράμμισε πως η Τουρκία δεν κρύβει πλέον τις επεκτατικές ή διεκδικητικές προθέσεις της σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Παναγιωτόπουλου έρχονται μία μέρα μετά τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη ότι σε περίπτωση πολέμου θα είμαστε μόνοι μας απέναντι στην Τουρκία και τάχθηκε υπέρ των διπλωματικών λύσεων τονίζοντας ότι σε διπλωματικό επίπεδο έχουμε συμμάχους.

Η επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενεάς της Πολεμικής Αεροπορίας, F-16 και Mirage 2000.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο