Η κακοκαιρία «Διδώ» πλήττει την Ελλάδα και φυσικά εξαίρεση δεν αποτελεί και ο καταυλισμός προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου.

Όπως και με τις άλλες φορές που καταιγίδες έπληξαν το νησί, εικόνες ντροπής κυκλοφόρησαν από την κατάσταση στον καταυλισμό.

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης, αποτυπώνεται το ζοφερό σκηνικό της καθημερινότητας χιλιάδων προσφύγων στις αρχές μόλις του φετινού χειμώνα.

Η λάσπη και το κρύο κυριαρχούν. Οι άνθρωποι προσπαθούν να προστατευτούν από τη βροχή σκεπάζοντας τις σκηνές τους με αυτοσχέδια καλύμματα από νάιλον.

Δείτε την αεροφωτογραφία του Γιώργου Μουτάφη:

525 έφτασαν στη Λέσβο σε 48 ώρες – 17.261 κατοικούν στη Μόρια

Συνολικά 525 αλλοδαποί, αιτούμενοι ασύλου, έφθασαν στη Λέσβο τις τελευταίες 48 ώρες και συγκεκριμένα από το πρωί της περασμένης Δευτέρας μέχρι και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Οι 163 πέρασαν τη Δευτέρα, οι 316 χθες και οι 46 σήμερα το πρωί. Το ίδιο 48ωρο, στη Χίο πέρασαν 40 άτομα και στη Σάμο 52.

Στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σήμερα κατοικούν 17.621 αιτούμενοι ασύλου ενώ συνολικά στις δομές της Μυτιλήνης διαμένουν 19.917.

Για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση 20 ανήλικων ασυνόδευτων οι οποίοι θα μεταφερθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Αττικής ενώ άλλα 54 μέλη ευάλωτων οικογενειών θα μεταφερθούν σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιό σας