Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα : Στο εδώλιο και πάλι οι δύο κατηγούμενοι

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα : Στο εδώλιο και πάλι οι δύο κατηγούμενοι

Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι που κάθονται και πάλι στο εδώλιο έχουν καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη

Μνήμες από τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στο σπίτι του το Δεκέμβρη του 2014, έρχονται στο προσκήνιο καθώς αρχίζει σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων σε δεύτερη βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι που κάθονται και πάλι στο εδώλιο έχουν καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην απόφασή του που είχε εκδώσει  τον Ιούλιο του 2016 είχε κρίνει ενόχους για τη δολοφονία του συγγραφέα τους δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους, ηλικίας 30 και 33 ετών σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους οι δυο καταδικασθέντες επέρριπταν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τα όσα έγιναν τη μοιραία βραδιά.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η σορός του είχε βρεθεί στο διαμέρισμα που διέμενε μόνος του, στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη, 40 μετά τα μεσάνυχτα στις 6 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στο χώρο του υπνοδωματίου, ενώ ο χρόνος θανάτου κατά τον ιατροδικαστή επήλθε 3-6 ώρες πριν την εξέταση.

Ανήμερα των Θεοφανείων οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά στα Πατήσια έναν 26χρονο Ρουμάνο.

Κίνητρο της ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών, ήταν η ληστεία καθώς οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πως ο συγγραφέας είχε προχωρήσει σε πώληση οικίας στη Κηφισιά και πίστευαν πως είχε τα χρήματα στο διαμέρισμα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει ομολογήσει την πράξη του, ήταν εξ αρχής το πρόσωπο που αναζητούσε η Αστυνομία για τη δολοφονία του 83χρονου συγγραφέα. Τα στοιχεία του είχαν προκύψει μέσα από μαρτυρίες ατόμων που εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς και γνώριζαν τις επαφές του θύματος.

δράστης και θύμα γνωρίζονταν τα τελευταία 10 χρόνια και ανά διαστήματα ο συγγραφέας τον βοηθούσε οικονομικά. Το μοιραίο βράδυ οι δύο αλλοδαποί συναντήθηκαν με τον συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας ζητώντας του χρήματα. Οι δράστες είχαν πάει εκεί από τις 17:35 της 5ης Δεκεμβρίου-όπως προέκυψε από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις τους.

Μάλιστα εκεί υπήρξε το πρώτο επεισόδιο ανάμεσά τους κατά το οποίο έπεσαν τα γυαλιά του θύματος, που εισήλθε στην πολυκατοικία στις 22:42. Αποτυπώματα του συλληφθέντα βρέθηκαν στη σκάλα της εισόδου.

Οι τρεις, στη συνέχεια, ανέβηκαν στο διαμέρισμα του συγγραφέα, όπου του ζήτησαν εκ νέου χρήματα και όταν εκείνος τους είπε πως δεν είχε, υπήρξε διαπληκτισμός κατά τον οποίο ο 26χρονος-όπως ισχυρίζεται-έσπρωξε τον Μένη Κουμανταρέα.

Πριν εξαφανιστούν, στις 23:06, ερεύνησαν σε συγκεκριμένα σημεία το σπίτι αναζητώντας χρήματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποτυπώματα του νεαρού βρέθηκαν σε εννέα διαφορετικά σημεία, μέσα στο διαμέρισμα.

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024