Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συχνότητα ερωτικών επαφών: Πόσο συχνά θεωρείται το τέλειο

Συχνότητα ερωτικών επαφών: Πόσο συχνά θεωρείται το τέλειο

Κάποιοι κάνουν καθημερινά, κάποιοι άλλοι απλά προσπαθούν όσο πιο συχνά μπορούν. Σε κάθε πρίπτωση όλα σημαίνουν από κάτι

To sex σε πολλές περιπτώσεις συνιστά ένδειξη της ρομαντικής και ερωτικής υγείας σε μία σχέση. Ας δούμε όμως πόσες φορές θεωρείται το πιο ιδανικό. Είναι το πιο συχνό ή το πιο σπάνιο σεξ το ιδανικότερο από όλα.

Κάθε μέρα

Τους πρώτους μήνες της σχέσης ή για τα ζευγάρια νεαρής ηλικίας, το σεξ σε καθημερινή βάση –ή και πολλές φορές μέσα στην ίδια μέρα!– είναι κάτι συνηθισμένο. Στις μακροχρόνιες σχέσεις, ωστόσο, οι καθημερινές σεξουαλικές συνευρέσεις είναι σχεδόν απίθανες.

Το συχνό σεξ δεν εγγυάται απαραίτητα την ευτυχία των ζευγαριών. Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποιήθηκε παλαιότερα, ζητήθηκε από ζευγάρια να διπλασιάσουν τις σεξουαλικές τους επαφές. Τα αποτελέσματα του «πειράματος» αποδείχθηκαν καταστροφικά. Τα περισσότερα από τα ζευγάρια δήλωσαν ότι απολάμβαναν λιγότερο το σεξ και είχαν χειρότερη διάθεση σε σύγκριση με πριν.

3-4 φορές την εβδομάδα

Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα του παραπάνω πειράματος, μελέτη που εκπονήθηκε το 2004 υπέδειξε ότι όσο περισσότερο σεξ κάνει ένα ζευγάρι τόσο πιο ευτυχισμένο είναι. Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από ακαδημαϊκούς και αρκετές ακόμη έρευνες.

Η συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα είναι ένας μέσος όρος που φαίνεται να εγγυάται την ικανοποίηση των ζευγαριών, με δεδομένο βέβαια ότι υπάρχει ελεύθερος χρόνος, κίνητρο και διάθεση από την πλευρά των δύο συντρόφων.

1 φορά την εβδομάδα

Φαίνεται να είναι η κατηγορία στην οποία εντάσσονται τα περισσότερα ζευγάρια.

Πρόσφατα στοιχεία από τη μελέτη «NATSAL» σχετικά με τις σεξουαλικές συνήθειες των Βρετανών υποδεικνύουν ότι τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ περίπου πέντε φορές τον μήνα.

Αμερικανική μελέτη που περιελάμβανε 2.400 ζευγάρια δείχνει μάλιστα ότι η συχνότητα αυτή είναι πολύ κοντά στο «ιδανικό». Τα ζευγάρια που έκαναν σεξ πιο συχνά (4 ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα) δεν φάνηκε να είναι πιο ευτυχισμένα από τα ζευγάρια που έκαναν σεξ 1 φορά την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως ερευνών και στατιστικών, η μόνη ερώτηση που πρέπει να κάνει ο καθένας στον εαυτό του είναι κατά πόσο είναι ικανοποιημένος με τη συχνότητα του σεξ που απολαμβάνει στη σχέση του, επισημαίνει η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Τρέισι Κοξ. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε δεν χρειάζονται συγκρίσεις και… μετρήσεις.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024