Υπό βροχή έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, το βράδυ της Τρίτης.
Όσοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, με ανοιχτές τις ομπρέλες, παρακολούθησαν την γιορτή που είχε προετοιμαστεί από τον δήμο Αθηναίων. Παρά την έντονη βροχόπτωση, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πλατεία, η οποία φόρεσε τα γιορτινά της.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο φωταγώγησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είναι έλατο, ύψους 17 μέτρων.
«Η Αθήνα φέτος είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή παρά ποτέ, με δεκάδες δρόμους και δεκάδες πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων και όλους τους δωρητές που έχουν συνδράμει φέτος στον εορταστικό στολισμό.
Λίγο πριν ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο δε, αστειευόμενος για τις καιρικές συνθήκες, δήλωσε πως «βρέξει – χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει».
Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός και παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια.
Δείτε φωτογραφίες από τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).