Με μια άνευ προηγουμένου τιμωρία επιβάλλεται στη Ρωσία, καθώς η WADA αποφάσισε την τετραετή της τιμωρία από όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Η απόφαση θα ανακοινωθεί αργότερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ, ωστόσο επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της RUSADA, του αντίστοιχου οργανισμού στη Ρωσία, Γιούρι Γκάνους, σύμφωνα με το rt.com.
Ο λόγος της τιμωρίας είναι πως η Ρωσία κρίθηκε ένοχη ότι παραποίησε εργαστηριακά δεδομένα ελέγχου ντόπινγκ, τον προηγούμενο Ιανουάριο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Wada έλαβε την απόφαση ομόφωνα, στη Λωζάνη της Ελβετίας. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την κήρυξη της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ ως μη συμμορφούμενης στους κανόνες των εργαστηριακών δεδομένων που παραδόθηκαν στους ανακριτές.
Μετά την απόφαση αυτή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και τους Χειμερινούς του Πεκίνου το 2022 δε θα υπάρχει ρωσική σημαία, καθώς ούτε και στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.
Παρ’ όλα αυτά, όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά κάποιοι Ρώσοι αθλητές θα μπορέσουν να αγωνιστούν, αλλά χωρίς τα ρωσικά χρώματα.
Ωστόσο, θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Euro 2020, ενώ η Αγία Πετρούπολη θα παραμείνει επίσης ως μία από τις πόλεις διοργάνωσης του τουρνουά, ενώ θα διεξαχθεί κανονικά στην Αγία Πετρούπολη ο τελικός του Champions League το 2021, καθώς πρόκειται για διοργανώσεις της UEFA.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Η Άρσεναλ νίκησε με 2-1 την Μπράιτον και επέστρεψε στην κορυφή της Premier League – Τρίτο σερί τρίποντο για την Λίβερπουλ (2-1), νίκες για Μπρέντφορντ (4-1) και Φούλαμ (1-0).
Σοκ στο ισπανικό ποδόσφαιρο με την είδηση ότι ο προπονητής της ομάδας γυναικών της Βαλένθια έχασε τη ζωή του σε ναυάγιο στην Ινδονησία μαζί με μέλη της οικογένειάς του
H Φιορεντίνα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Πάρμα, από την οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 για τη 17η αγωνιστική της Serie A, επιστρέφοντας στις ήττες μετά την ευρεία νίκη επί της Ουντινέζε.