Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρης Θεοχάρης : Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Χάρης Θεοχάρης : Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση προς τους ξένους επενδυτές που συμμετέχουν στο Capital Link Forum, να επωφεληθούν από τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον τουριστικό κλάδο αλλά και στις προοπτικές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αναφέρθηκε μιλώντας στο 21ο ετήσιο Capital Link Forum, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση προς τους ξένους επενδυτές που συμμετέχουν στο Capital Link Forum, το οποίο πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, να επωφεληθούν από τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

«Από τον Ιούλιο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως έχετε διαπιστώσει και όπως επιβεβαιώνεται και από τους Διεθνείς Οίκους, χαράσσουμε πολιτικές που λειτουργούν προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του επιχειρείν», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Ανέφερε δε πως «το μέλλον της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας είναι ελπιδοφόρο. Αντανακλά όχι μόνο τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την προσαρμοστικότητα σε μια παγκόσμια αγορά, η οποία αλλάζει και απαιτεί για τους μεν επισκέπτες υψηλή ποιότητα και αυθεντικότητα, για τους δε επενδυτές φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον». «Και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτο», συμπλήρωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης, αναφερόμενος στη συμβολή του κλάδου στην εθνική οικονομία, είπε: «Ο τουρισμός, όπως επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία, συμβάλλει καθοριστικά στο Ακαθάριστο Προϊόν της Ελλάδας, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στην εισροή συναλλάγματος, στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και στην προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων. Στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο τουρισμός αποτελεί στρατηγικό τομέα, τον οποίον η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει περαιτέρω».

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα 14 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, έργα που εκτελούνται από τον ιδιωτικό τομέα και τα οποία στοχεύουν σε κύριους προορισμούς. «Δώδεκα τουριστικά έργα έχουν συμπεριληφθεί στη διαδικασία Fast-Track, ενώ η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, που χαρακτηρίζονται τόσο από την ιστορική και πολιτιστική τους αξία όσο και από την φυσική τους ομορφιά. Αυτό περιλαμβάνει 27 μεγάλα οικόπεδα στην Αττική για εμπορική χρήση, επτά Μαρίνες, 31 εμβληματικά ξενοδοχεία «Ξενία», 20 εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών μεταξύ των οποίων και τις ιαματικές πηγές Καϊάφα» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε: «Για το 2020 σχεδιάζουμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ στοχεύουμε στην ανάδειξη της ποιοτικής υπεροχής του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα, οι πολιτικές μας στοχεύουν στο άνοιγμα νέων αγορών, στην ενίσχυση του μεριδίου μας και στην ανάπτυξη και στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως «City Breaks», «Silver Tourism», ιατρικό τουρισμό, αναρριχητικό τουρισμό και τουρισμό ευεξίας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024