Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χ. Θεοχάρης στο One Channel: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η καμπάνια προβολής της Ελλάδας

Χ. Θεοχάρης στο One Channel: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η καμπάνια προβολής της Ελλάδας

O υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στοιχεία για την τουριστική κίνηση το 2019 αλλά και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το 2020. 

O υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή OneLine και αναφέρθηκε στοιχεία για την τουριστική κίνηση το 2019 αλλά και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το 2020.

Η χρονιά δεν φαινόταν εξ’ αρχής ότι θα κινηθεί σε ανοδικά καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός αυξήθηκε και θα συνεχίσει να αυξάνεται, ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό τα δεδομένα άλλαξαν καθώς «ενεργοποιήσαμε όλες τις καμπάνιες που ήταν στα χαρτιά αλλά ξεκίνησαν μέσα Ιουνίου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοχάρης καταλόγισε αμέλεια στην προηγούμενη κυβέρνηση και αναφέρθηκε στα σχέδια για την επόμενη χρονιά, λέγοντας πως «νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2020 θα ξεκινήσει φέτος η επικοινωνιακή εκστρατεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Θα μπει η χώρα με δυναμισμό τη χρονιά που έρχεται» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο που έχει ο τουρισμός στην αγορά της Αθήνας, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως η πρωτεύουσα είναι καιρός να γίνει αυτόνομος προορισμός.

«Οι επενδύσεις θα αλλάξουν το κέντρο της Αθήνας το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της ασφάλειας.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο κομμάτι της κρουαζιέρας και τον κομβικό ρόλο του λιμανιού του Πειραιά, τονίζοντας πως «πρέπει να του δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη και ώθηση μέσω συγκεκριμένων ενεργειών και δράσεων».

Μιλώντας δε για το προσφυγικό και αν έχουν επηρεαστεί τα νησιά που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως δεν υπάρχει σύνδεση των δύο αυτών ζητημάτων, υποστηρίζοντας πως «ο τουρισμός δεν έχει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή». Εξηγώντας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το μεγάλο πρόβλημα ήταν το 2015. Κάθε χρόνο από τότε είναι και καλύτερα». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως προφανώς πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα, αναλύοντας το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για τα νησιά αυτά.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024