Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες, δίχως να υποχωρούν

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες, δίχως να υποχωρούν

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου και του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους για τις κινητοποιήσεις.

Τις προθέσεις τους για τις κινητοποιήσεις που εξετάζουν για το προσεχές διάστημα έκαναν γνωστές η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου και το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

«Γνωρίζοντας πως ο αγώνας μας δεν είναι μια κι έξω, υπάρχει συνέχεια και εναλλαγή στις κινητοποιήσεις, επιστρέφουμε, την Τρίτη, στα χωριά μας» σημείωσαν.

Όσον αφορά στο στόχο της κινητοποίησής τους, ήταν ξεκάθαροι: «Η κινητοποίηση έχει ως αιχμή το μεγάλο πρόβλημα της χαμηλής τιμής στο βαμβάκι και της μη πληρωμής των ποιοτικών χαρακτηριστικών, καθώς και το υψηλό κόστος παραγωγής».

Πρόσθεσαν μάλιστα ότι σκοπός τους ήταν η ανάδειξη και «η αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, πιέζοντας περισσότερο την κυβέρνηση για να τα ικανοποιήσει, γιατί αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας».

Νέο κάλεσμα σε αγροτικές κινητοποιήσεις

Η αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα είναι προσωρινή και όχι «αποστρατεία». Οι ίδιοι κάλεσαν σε μαζικότερες κινητοποιήσεις τους συναδέλφους τους, ενώ αναφέρθηκαν στην προσεχή διάσκεψη που θα κάνουν στην Λάρισα.

«Συζητάμε και με τους άλλους συναδέλφους, έτσι ώστε να κατανοηθεί πως η μη συμμετοχή στον αγώνα, ουσιαστικά βοηθάει να συνεχίζεται αυτή η πολιτική και ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες, που θα είναι αποτελεσματικότεροι στις διεκδικήσεις. Γι’ αυτό καλούμαστε όλοι να πάρουμε μέρος την Κυριακή, 15 Δεκέμβρη, και ώρα 12:00, στη Νίκαια της Λάρισας στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΕΜ, έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να συντονιστεί ο αγώνας σε πανελλαδικό επίπεδο στις αρχές του έτους» επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Η αναφορά στις κυβερνήσεις και την Αστυνομία

Παράλληλα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι υπογράμμισαν ότι «κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός, καμία αστυνομική βία, δεν πρόκειται να μας σταματήσει. Άλλωστε και μπλόκο στήσαμε και, με τα πόδια, στην Ε65 ανεβήκαμε».

Τέλος, κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στις προσεχείς συνελεύσεις.

«Σας καλούμε να πλαισιώσετε τους Αγροτικούς Συλλόγους, να συμμετέχετε στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν από την ΕΟΑΣΚ το αμέσως επόμενο διάστημα σ’ όλα τα χωριά, ώστε από κοινού να συναποφασίσουμε τον τρόπο οργάνωσης της πάλης για την διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» είπαν.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024